Lindegaard rasende før kampen

Foto: DRESLING JENS (Ap)

Anders Lindegaard var intet mindre enn rasende i timene før Danmarks møte med Kypros.

13.10.10 08:59

Oslo (ANB): Årsaken var en avisartikkel i tirsdagens utgave av den danske storavisen BT. Der bekrefter tilsynelatende Aalesund-keeperen at den etter hvert så omtalte interessen fra Manchester United er høyst reell.

Den slags sitater vil imidlertid ikke Lindegaard ha hengende på seg. Etter at Kypros var beseiret med 2-0 i Parken gikk han langt i å avfeie det hele som oppspinn fra journalistens side.

- Det er direkte feil. Det har jeg aldri noensinne sagt. Det jeg står sitert på er dårlig formulert og idiotisk, sa Lindegaard til Ekstra Bladet.

Ingen kontakt
Han røpet videre at avisoppslaget ga en litt annen oppladning til den viktige EM-kvalifiseringskampen enn han hadde håpet på.

- Jeg leste det i dag, og det har mildest talt gjort meg en smule rasende.

Aafk-profilen tar samtidig forbehold om at han kan ha glemt hvilke ord som falt i det aktuelle intervjuet.

- Jeg har ikke tatt opp samtalen, og jeg kan ikke avvise at jeg har vært i et drømmeunivers. Men hvis journalisten kan fremvise at jeg har sagt dette ordrett, så beklager jeg, sa Lindegaard.

Inntil det motsatte eventuelt måtte være bevist, holder han uansett på sitt.

- Jeg har aldri sagt at jeg har vært i kontakt med Manchester United.

Les også: Ingen hjelp til Norge

Holdt nullen igjen
At Manchester United ser på dansken som en mulig erstatter for 40 år gamle Edvin van der Sar, er imidlertid ingen hemmelighet. Den engelske storklubbens speidere skal ha sett Lindegaard i aksjon en rekke ganger den siste tiden - og ifølge rapportene hadde Sir Alex Ferguson folk på plass i Parken også tirsdag.

I så fall fikk skottens menn se at den danske sisteskansen igjen holdt nullen på en forholdsvis rolig kveld.

- Jeg prøvde å bidra med det jeg kunne. Det var ikke mye gjøre, men jeg følte meg ikke som en turist i en badestol, sa Lindegaard til dansk TV2 etter kampen.

Den tidligere danske fotballprofilen Stig Tøfting lanserte Lindegaard som Danmarks nye førstekeeper før Kypros-kampen. Det vil overhodet ikke hovedpersonen være med på. Han holder beina godt plantet på jorda.

- For det første er det Morten Olsens valg, og for det andre spiller Thomas Sørensen på et høyere nivå enn oss andre. Sånn jeg ser det, er han et av få sikre navn på det danske laget hvis han er klar. Hvis jeg skal bli førstekeeper, krever det at jeg kommer til en større klubb, sa han - og tilføyde at han anser seg selv som «en av spillerne i periferien på det danske landslaget».

Vil ha noe konkret
Til en større klubb kan imidlertid Lindegaard fort komme. En rekke storklubber skal ha sisteskansen i kikkerten.

Tidligere denne uka innrømmet Aafk-keeperen at han drømmer om en overgang allerede når overgangsvinduet åpner i januar.

Etter tirsdagens kamp var han mer forsiktig.

- Jeg tar ikke stilling til noe, før der ligger noe konkret foran meg som jeg kan forholde meg til. Alt som har vært så langt, er rykter og bare rykter, sa Lindegaard. (ANB)

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag