Lineker etterlyser regelverk

Gary Lineker

Gary Lineker

Den tidligere engelske storspilleren Gay Lineker krever et regelverk for « sosial oppførsel» blant spillerne som reiser på treningsleirer i utlandet.

15.03.04 10:10

Den tidligere landslagskapteinen for England er rystet over sexanklagene som hagler rundt tre Leicester-spillere etter treningsleiren i La Manga. Nå vil Gary Lineker trappe opp på den engelske spillerforeningens (PFA) kontor og kreve et klart regelverk for spillere som er på utenlandsturer med klubblaget.

- Jeg ble veldig deprimert over å lese om omstendighetene rundt de tre Leicester City-spillerne Paul Dickov, Frank Sinclair og Keith Gillespie, som ble fengslet mistenkt for sexovergrep, sier Lineker til The Sunday Times.

Etisk regelverk
Han mener et etisk regelverk for spillerne nå bør komme på plass så fort som mulig.

- PFA må være hard mot sine medlemmer. Et klart regelverk fra dem vil sende ut de rette signalene til spillere som reiser med klubblaget, sier Lineker.

- Spillerforeningen burde sammen bli enige om et klart regelverk som gjelder for spillerne på tur. Om disse reglene blir brutt, burde bøter til et veldedig forhord være en passende sanksjon, fortsetter Lineker, som nå jobber som TV-vert i BBC.

Regler i Norge
Norsk Toppfotball har allerede laget et eget regelverk for hvordan norske spillere skal oppføre seg på La Manga. Årsaken er frykt for at norske spillere skal havne i skandaler lignende Leicester-saken.

Blant punktene i regelboken er forbud mot sosiale sammenkomster på rommene, forbud mot å bevege seg på taket (!) av hotellet og leilighetene, påbud om å ha på seg klær i spa'et og forbud mot å overskride fartsgrensene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag