RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lippi legger opp som trener

GIR SEG: Marcello Lippi er ferdig som fotballtrener.
GIR SEG: Marcello Lippi er ferdig som fotballtrener. (Ap)
Den tidligere Italia-sjefen mener han er for gammel.

Marcello Lippi ledet Italia til VM-gull i 2006. Nå er italieneren ferdig som fotballtrener fordi han selv mener han er for gammel.

Lippi ledet søndag Guangzhou Evergrande til ligagull i den kinesiske superligaen. Etter kampen offentliggjorde den italienske trenerlegenden at årets sesong var hans siste som fotballtrener.

- Jeg vil ikke fortsette som trener. Til det er jeg for gammel, sa 66-åringen ifølge fotballnettstedet Goal.com.

Istedenfor å trene Evergrande, skal italieneren tre inn i klubbens styre. Lippi skal fra og med nå være klubbens tekniske direktør.

Suksesstreneren startet sin trenerkarriere i 1982 som juniortrener i Sampdoria. Han har blant annet trent Juventus, Napoli og Inter i serie A. I sine to perioder i Juventus tok han fem seriegull mellom 1995 og 2003. Han vant også mesterligaen med klubben i 1996.

I nyere tid huskes Lippi best for jobben som italiensk landslagssjef. Den hadde han i to perioder, hvor den første perioden resulterte i VM-gull i Tyskland i 2006.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere