RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lite originalt, Zlatan!

Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
Sist oppdatert:
Den uortodokse svensken ga standardsvar.

STOCKHOLM (Nettavisen): Om du spør en utenlandsk fotballspiller, eller trener, om hva de mener om det norske fotballandslaget, får du som regel det samme svaret. Det er liksom standard.

Godt organisert, fysisk sterke og en klar fotballfilosofi, vil trolig ni av ti svare på spørsmålet.

Tirsdag var det svenske Zlatan Ibrahimovic som fikk spørsmålet i forbindelse med landskampen mellom Norge og Sverige på Friends Arena onsdag, og superspissen var ikke spesielt original.

- Jeg kjenner godt til Norge. De har mange gode spillere. Norge har alltid vært et kompakt og bra lag. Norge har også en bra trener, som kjører sin egen filosofi, sier Ibrahimovic til pressen.

Ikke så farlig
Den svenske stjernen ønsket imidlertid ikke å kritisere Egil Drillo Olsens fotballstil.

- Alle spiller på sitt eget vis. Det viktigste er at det fungerer. Om du spiller som Barcelona, eller om du spiller på en annen måte, er ikke så viktig, så lenge det lykkes, sier Paris Saint-Germain-stjernen.

Måljegeren har ikke alltid vært like glad i det svenske landslaget, og spesielt ikke i ubetydelige privatlandskamper, men den siste tiden har selv omstridte Zlatan blitt mer rundere i kantene.

- Det har blitt billigere å få meg hjem, spøker Zlatan.

- Nei, jeg kjenner meg motivert nå. Tidligere har det vært flere grunner til at jeg ikke har dukket opp. Men når man føler seg fysisk bra, vil man spille. Friends Arena lokker meg også hjem, sier han.

- Min sjanse
Den nye, svenske superstadion er altså arenaen der Sverige og Norge møtes onsdag.

- Det er min sjanse til å vise meg fram for det svenske folk, sier Zlatan.

Både Norge og Sverige står framfor en svært spennende høst med VM-kvalifisering. Norge ligger som nummer fire i sin gruppe, mens svenskene er nummer tre i sin gruppe, som ledes av Tyskland.

Ibrahimovic forteller at han føler seg i bra form før sesongen igjen tar til.

- Det føles bra, etter at sesongoppkjøringen er unnagjort. Det er nå alvoret starter. Jeg ønsker å komme opp i samme form som forrige sesong, og det så fort som mulig, sier superspissen.

- Det blir en bra test for oss å spille hjemme mot Norge. Jeg ser fram til kampen, sier spissen.

- De vil slå oss
Også Sveriges landslagssjef, Erik Hamrén, gleder seg til møtet med naboene i vest.

- Jeg mener at det å møte Norge er bra for oss. Jeg vet hvor gjerne dere vil slå oss, og nærmere en skikkelig kamp av betydning kommer vi vel ikke, sier den tidligere Rosenborg-treneren.

Det er imidlertid bare solgt 11.000 billetter til kampen, noe som vil bety et glissent stadion.

- Jeg ønsker så mange folk som mulig, men augustkamper er litt spesielt. Denne kampen er kanskje ikke interessant nok for mange, sier Hamrén.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere