*Nettavisen* Sport.

LIVE 14.00: Se ukens Tippeliga-hangout

Talentspeiding og spillerkjøp er ukens tema.

04.04.14 13:22
HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/rest?e=leP21E49vhCHkKmJDQtilB6fffaNdolzF3iz8jOiY7Uj0BLuMFlUoFIiqZuOhge3mvIRW09sTE613FJWxcnpg2sW6ID913YL&i="+typeof(ps);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);

Nettavisens fotballekspert Joacim Jonsson publiserte torsdag en fyldig og interessant bloggpost om talentspeiding og mangelen på sådan i Tippeligaen. Bare to av klubbene har ansatt egen talentspeider.

Jonsson foreslår at fotballforbundet legger inn som lisenskrav at alle klubbene i Tippeligaen har ansatt minst én person til å jobbe med speiding og spillerrekruttering. Det er eksempelvis i dag et lisenskrav at det skal være toppspillerutvikler og utviklingsansvarlig i eliteklubbene.

Hvorfor har ikke klubbene egne folk som jobber med dette? Hvilke skrekkeksempler har vi sett? Bør det bli et lisenskrav at klubbene har egne talentspeidere?

Vi tar debatten klokken 14.00 (sendes direkte i videovinduet øverst i denne artikkelen) sammen med Rosenborgs talentspeider Stig Torbjørnsen og Viking-direktør Arne Larsen Økland.

I tillegg ser vi på helgens serierunde og snakker om kveldens storkamp mellom Viking og Strømsgodset og forsøker å finne svarene på hvorfor Viking har så godt tak på den regjerende seriemesteren fra Drammen.

Helgens serierunde:
Fredag 19.00: Viking - Strømsgodset
Lørdag 15.30: Odd - Molde
Lørdag 18.00: Aalesund - Rosenborg
Søndag 15.30: Start - Haugesund
Søndag 18.00: Lillestrøm - Sandnes Ulf
Søndag 18.00: Sogndal - Sarpsborg
Søndag 18.00: Vålerenga - Bodø/Glimt
Søndag 19.00: Brann - Stabæk


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.