RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

LIVE: Høgmo kan overraske

Sist oppdatert:
Mange spørsmålstegn før den viktige kvalikkampen mot Kroatia.

Klokkan 12.00 tirsdag tar Per-Mathias Høgmo ut troppen som skal møte Kroatia i EM-kvalifisering 28. mars.

NB: Uttaket kan du følge direkte i videovinduet lenger ned.

Skader og lite spilletid på viktige spillere åpner opp for overraskelser når landslagssjef Per-Mathias Høgmo tirsdag presenterer troppen til EM-kvalifiseringskampen i fotball mot Kroatia.

Det var ingen overraskelser i troppen, og Martin Ødegaard er blant de uttatte.

Kampen i Zagreb spilles 28. mars. Fra kommende mandag skal Norges menn forberede seg i spanske Marbella.

Dit må Høgmo trolig reise uten betrodde menn som Joshua King og Mats Møller Dæhli. Begge har sagt at de håper å rekke kampen, men de er ikke klare igjen etter sine skader.

King var heller ikke med i 1-0-seieren borte mot Aserbajdsjan 16. november i fjor, men scoret to mål og storspilte da Norge tok sine første EM-poeng på Malta noen uker før det igjen.

Lite spilletid
Flere av Tyskland-proffene har slitt med lite spilletid den siste tiden. Håvard Nordtveit var ikke i troppen til Borussia Mönchengladbach i helgen. Tarik Elyounoussi var tilbake etter skade og spilte 11 minutter for Hoffenheim da Hamburg ble slått 3-0. Håvard Nielsen er også tilbake etter skade, og han spilte hele kampen for Eintracht Braunschweig i 2. Bundesliga.

Landslagskaptein Per Ciljan Skjelbred spiller fast på Hertha Berlin og fikk 77 minutter mot Schalke, men Ruben Yttergård Jenssen (Kaiserslautern) er ute i mange uker med skade.

Landslagstrener Per-Mathias Høgmo tar ut troppen mot Kroatia tirsdag.


Mohammed Abdellaoue er tilbake etter langtidsskade, men har måttet nøye seg med spill for Stuttgarts B-lag i 3. divisjon.

Omar Elabdellaoui har spilt fast for greske Olympiakos, men var ikke i troppen til klubben sin i helgen. Martin Ødegaard var i troppen, men var benket for Castilla i spansk 3. divisjon.

Skader
Tom Høgli (FC København), Stefan Johansen (Celtic) og Alexander Tettey (Norwich) har alle fått mye spilletid under Høgmos regjeringstid, og alle tre spiller jevnt og trutt i klubbene sine. De bør derfor være temmelig trygge på at de er med mot Kroatia også.

Andre utenlandsproffer med mye spilletid er Markus Henriksen (Alkmaar), Anders Konradsen (Rennes) og Vegar Eggen Hedenstad (Braunschweig).

Hjemme i Norge har ikke serien kommet i gang ennå, men det er likevel klart at landslagssjef Høgmo ikke kan velge seg ut Molde-spissen Fredrik Gulbrandsen. Han er langtidsskadd. Rosenborgs Alexander Søderlund har også vært skadd i sesongoppkjøringen og er neppe med mot Kroatia.

Høgmo har en utfordring med å komponere troppen til årets første landskamp. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere