*Nettavisen* Sport.

Liverpool betalte 180 millioner til agenter

NY MANN: Christian Benteke er en av flere nye fjes i Liverpool. Foto: Carl Recine (Reuters / NTB scanpix)

Premier League-klubbene betaler svimlende summer i honorarer.

01.12.15 07:46

En rapport i The Telegraph viser hvor mye penger de 20 klubbene i Premier League har brukt på honorarer til agenter det siste året.

Totalen er på svimlende 129,9 millioner pund. Etter dagens kurs tilsvarer denne summen småpene 1,7 milliarder norske kroner.

Av de 20 lagene i ligaen var det Liverpool som brukte mest penger på dette. De røde har et totalt utlegg på 14,3 millioner pund i honorarer.

I norske kroner blir dette rundt 180 millioner kroner.

Rett bak Liverpool følger Manchester United med en total på 13,9 millioner pund og Manchester City med 12,8 millioner pund.

Klubben som det siste året har hatt den største økningen i utlegg til agenter, er imidlertid londonklubben Arsenal. «The Gunners» brukte 11,9 millioner pund det siste året, mot kun 4,3 millioner pund året før.

Siden manager Arsène Wenger har kjøpt svært få spillere det siste året, har pengene trolig gått med i forbindelse med nye kontrakter for spillere.

Manchester United, som sikret seg flere nye profiler i sommervinduet, brukte 5,9 millioner pund mer på agenthonorarer enn året før.

Liverpool på sin side, som de siste årene har handlet masse spillere, ligger omtrent på samme nivå som klubben gjorde det foregående året.

Noen klubber har også brukt mindre penger på agnethonorarer. Chelsea gikk fra 16,8 millioner pund i fjor til 11 millioner pund i år, mens Tottenham har kuttet forbruket fra 12 millioner pund i fjor til 6 millioner pund dette året. Manchester City har også en liten nedgang.

Ikke uventet var det nykommerne Bournemouth og Norwich som har brukt minst penger på dette av klubbene i Premier League i år.

Norwich brukte 2,4 millioner pund og Bournemouth 2,3.

Over de siste 12 månedene har det totalt blitt gjort 172 kjøp og lån inn til klubbene i Premier League. 573 spillere har blitt solgt eller lånt ut, mens 542 spillere har fått nye kontrakter.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.