RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Liverpool ble tilbudt stjernen for småpenger

LIVERPOOL-AKTUELL: Wilfried Bony kan bytte klubb i sommer.
LIVERPOOL-AKTUELL: Wilfried Bony kan bytte klubb i sommer. Foto: Issouf Sanogo (AFP / NTB scanpix)
Seks år senere kan han bli svindyr for Anfield-klubben.

Spekulasjoner i England vil nå ha det til at Liverpool og Brendan Rodgers ønsker å hente kraftspissen Wilfried Bony som erstatter for Luis Suarez.

Swansea-spilleren imponerte stort i Premier League sist sesong og dunket inn 16 ligamål for laget som endte på tolvteplass. Det var like mange fulltreffere som Edin Dzeko og Olivier Giroud og fler enn en kar som Romelu Lukaku.

Det var spesielt i andre halvdel av sesongen det løsnet for den ivorianske spissen, som kom til Swansea fra nederlandske Vitesse før forrige sesong.

- 210 millioner
Sky Sports er blant dem som fredag melder at Liverpool nå er i seriøse samtaler med Bony og hans agent. Også Liverpool Echo-journalist James Pearce melder om interessen, men hevder Bony er et av flere alternativer.

Det snakkes om en overgangssum på rundt 20 millioner pund, det tilsvarer rundt 210 millioner norske kroner etter den siste kursen. Swansea betalte 12 millioner pund for spilleren for ett år siden og kan gjøre en god fortjeneste.

Dette er imidlertid ikke første gang Liverpool er borti Wilfried Bony.

For seks år siden, tilbake i 2007, hentet nemlig daværende manager Rafael Benitez Bony inn på prøvespill. Det har Sarpsborg-trener Brian Deane fortalt i et intervju tidligere. Han hadde ansvar for å promotere spilleren på den tiden.

Det var etter at Bony scoret to ganger for Swansea i en Europa League-kamp mot svenske Malmö at Deane tok til orde på nettsamfunnet Twitter.

- Wilfried Bony scoret to ganger for Swansea? Jeg tok ham med til Liverpool på prøvespill for fem år siden (seks nå). Det har gått bra for gutten.

Bony spilte for Issa Wazi på den tiden og kunne blitt signert for småpenger.

- Han spilte ikke på landslaget på den tiden. Han var 19 år og Issa Wazi hadde trolig sagt ja til et femsifret bud, men slikt er selvsagt opp til klubbene.

- God spiss
Liverpool valgte å ikke tilby den unge spissen kontrakt.

I stedet for Liverpool dro Bony først på lån til Sparta Praha i Tsjekkia, før han ble signert permanent. Der ble han en umiddelbar suksess og scoret mye.

Det ble 30 mål på 75 kamper.

Vitesse Arnhem plukket ham deretter opp, der han holdt norske Marcus Pedersen ute av laget. Og i Nederland ble det mange mål, 53 på 73 kamper.

- Vi har en veldig god spiss som starter kampene nå, så jeg må bare konsentrere meg om å få en plass i troppen nå framover, sa Pedersen om Bony i 2011. Siden den gang har karrieren til 25-åringen skutt ytterligere fart.

P.S. Tottenham skal også jakte Bony.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere