RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: EPA/Scanpix

Liverpool blir værende

Anfield blir hjemmebanen til Liverpool en god stund til.

Liverpool bekrefter nå at deres nye stadion ikke vil bli bygd før finanskrisen er over.

Nyhet: Spill Lotto og Tipping på mobilen

Opprinnelig skulle Liverpools nye storstue åpne i 2010, men stadionplanene til rundt åtte milliarder kroner er nå lagt på is av eierne George Gillett og Tom Hicks.

Allerede i ifjor høst ble det antydet at stadionplanene måtte utsettes i ett år for å få økonomien på plass.

- Byggingen av stadion vil starte når den nåværende krisen i bankene og det globale finansmarkedet har kommet tilbake til normalen, sier Liverpools direktør Christian Purslow, ifølge Daily Telegraph.

Purslow anslår nå at stadion vil være ferdig i 2018, akkurat i tide til VM, hvis England blir arrangør. Hva som skjer hvis England ikke får VM, sier han imidlertid ingenting om.

Liverpool-supporterne må dermed forholde seg til å se på glansbilder av stadionet som skal få plass til 60.000 sitteplasser.

Klubben taper faktisk penger på sikt ved å ikke bygge nytt, siden de bare har plass til 45 000 på Anfield. I tillegg er det bare 34 VIP plasser og et fåtall av serveringsmuligheter. Et nytt stadion vil derfor generere større inntekter.

Til sammenligning har Manchester Uniteds Old Trafford plass til 76.000. Arsenal flyttet fra 36.000 seter på Highbury til 60.000 på Emirates stadium i 2006.

Ifølge Daily Telegraph ble det brukt flere titalls millioner kroner på å forkaste de opprinnelige planene om nytt stadion. Da Gillett og Hicks overtok klubben, ansatte de arkitekter fra hjembyen Texas for å tegne det som skulle være et enda mer spetakulært stadion enn opprinnelig planlagt.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere