RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Liverpool-dødaren» ble kalt middelmådig

DOBBEL: Stevan Jovetic scoret to ganger mot Liverpool mandag.
DOBBEL: Stevan Jovetic scoret to ganger mot Liverpool mandag. Foto: Darren Staples (Reuters / NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Stevan Jovetic storspilte i gigantkampen.

MANCHESTER CITY - LIVERPOOL 3-1:

Sist sesong var det Manchester City og Liverpool som kjempet om ligagullet i Premier League. De lyseblå vant til slutt gullet med to fattige poeng.

Mandag møttes de to klubbene til sesongens første gigantoppgjør i den engelske toppdivisjonen, men det skulle aldri bli noe reelt drama.

Stevan Jovetic, som kun scoret tre ligamål på elleve opptredener sist sesong, ser ut til å ha blitt kvitt skadene og funnet seg riktig godt til rette på balløya. Mot Liverpool leverte han en glimrende kamp og scoret to ganger i det som ble en 3-1-seier til vertene.

Jovetic har tidligere blitt omtalt som en middelmådig signering av talkSport-profil Stan Collymore og til tross for to mål mandag, er den tidligere spissen fortsatt ikke overbevist om montenegrinerens kvaliteter.

- Han var vel ikke akkurat briljant forrige sesong, var han? Jeg kalte ham vel en middelmådig Champions League-signering. Det står jeg ved. Han hadde masse tid til å tilpasse seg sist sesong, han var ikke skadet hele sesongen, skrev den tidligere Liverpool-mannen på Twitter mot slutten av kampen.

- Stor sesong
Selv var i hvert fall Jovetic fornøyd med innsatsen.

- Det har ikke blitt så mange vakre øyeblikk for meg i City-drakten, siden jeg hadde så mange problemer sist sesong. Nå håper jeg å bidra til at City vinner flere titler. Det var viktig å vinne 3-1 i dag, sier Jovetic etter kampen.

Lagkompis Samir Nasri er også positiv på Jovetics vegne.

- Han var mye skadet sist sesong og ikke så het, men jeg tror dette var starten på det som kan bli en stor sesong for ham, sier franskmannen.

Også TV 2s eksperter lot seg imponere av City-stjernen.

- Det er litt som å få en helt ny signering. Friskt blod. Han kan briljere når andre stjerner er ute, som Alvaro Negredo, sier Morten Langli i studio.

Innbytter Sergio Agüero satte spikeren i kista med 3-0. Rickie Lambert reduserte for Liverpool helt mot slutten, men det hjalp lite.

For Liverpool fikk både Alberto Moreno (fra start) og Lazar Markovic (innbytter) sin debut. For førstnevnte ble det et tøft møte med Premier League. Spanjolen var direkte svak da City tok ledelsen 1-0 før pause.

Nykommeren hadde gjort en god jobb fram til da, men debuten vil nok likevel hovedsakelig bli husket for den svake involveringen og et sviende tap.

Debutant sto stille
Det ble en fartsfylt første omgang i Manchester, selv om de helt store målsjansene lenge uteble. Liverpool startet friskt og angrep med mange.

City på sin side hadde heller ikke ambisjoner om å ligge bakpå og spesielt backene kom stormende framover så fort sjansen bød seg for de lyseblå.

Foran hadde Stevan Jovetic en god dag på jobben og var farlig frampå allerede tidlig, da han kombinerte fint med Edin Dzeko, uten at det ble mål.

For Liverpool skapte trioen Philippe Coutinho, Daniel Sturridge og Raheem Sterling sitt, men det manglet litt presisjon og fart i den avgjørende fasen.

Rundt en halvtime var spilt da Daniel Sturridge viste fram litt av det han kan. Fra litt skrå posisjon fintet han ut Vincent Kompany på mesterlig vis og banket til, men skuddet gikk rett på keeper Joe Hart som hadde kontroll.

Liverpool-nykommer Mario Balotelli satt for øvrig på tribunen, på sin gamle hjemmebane, og etter 41 minutter fikk han også se nettsus på Etihad.

Dessverre for italieneren var det ikke de røde som scoret.

Alberto Moreno, som fram til nå hadde hatt en positiv debut, sto helt stille da Dejan Lovren klarerte rett i beina på Stevan Jovetic. Mannen fra Montenegro takket, bukket og banket ballen forbi Liverpool-keeper Simon Mignolet.

(artikkelen fortsetter under bildet)

DEBUTERTE: Liverpools Alberto Moreno.


1-0 var resultatet til pause.

Jovetic igjen
Også i andre omgang skulle Stevan Jovetic stjele overskriftene. 55 minutter var spilt da den tidligere Fiorentina-spilleren satte inn sitt andre for kvelden.

Jovetic startet angrepet selv og kombinerte fint med Samir Nasri. Franskmannen fant igjen Jovetic, som enkelt kunne sette inn 2-0 til City.

Etter scoringen fikk nykommer Lazar Markovic sin debut for Liverpool. Serberen ble byttet inn for Philippe Coutinho, som ikke fikk det helt til.

Dette førte til at Liverpool igjen kom bedre med i kampen og jakten på en redusering var for alvor i gang. Både Sterling og Sturridge fikk gode muligheter til å skape ny spenning, men det ville seg ikke helt for gjestene.

Med et Liverpool som jaget framover, fikk City også muligheter til å kontre. I det 70. minutt ble innbytter Sergio Agüero servert av innbytter Jesus Navas og med sitt første spark på ballen satte han inn 3-0.

Da hjalp det lite at innbytter Rickie Lambert fikk kranglet inn et trøstemål, via Pablo Zabaleta, for Liverpool helt på tampen, for Liverpool kom aldri nærmere.

Dermed står City med full pott etter to kamper, mens Liverpool har tre.

P.S. Både Glen Johnson og Alberto Moreno pådro seg skader mot slutten av kampen. Johnson måtte forlate banen etter smellen han fikk.
Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere