*Nettavisen* Sport.

Liverpool-eier håver inn

Foto: AFP/Scanpix

Men det spørs om de røde får noen glede av pengene.

Tom Hicks og George Gillett lovet fansen gull og grønne skoger da de kjøpte Liverpool i 2007, men så langt har den amerikanske duoen bare bidratt med frustrasjon og fortvilelse.

Den tradisjonsrike Merseyside-klubben sliter for tiden både sportslig og økonomisk, og sårt trengte forsterkninger kan nok den røde delen av Liverpool se langt etter i januarvinduet.

Håver inn privat
Men til tross for at det drypper lite penger på Liverpool, så ser det ut til at eierne håver inn penger på privaten, ved å selge unna andre sportsklubber. I fjor solgte George Gillett seg ut av ishockeyklubben Montreal Canadians, og nå ser det ut til at Tom Hicks følger i partnerens fotspor.

Ifølge Sky Sports skal amerikaneren være i ferd med å selge baseballklubben Texas Rangers til en investeringsgruppe fra Pittsburgh. Det er ventet at Liverpool-eieren vil håve inn rundt 500 millioner dollar - snaut 3 milliarder norske kroner.

- Vi har jobbet iherdig for å få til denne avtalen siden forrige måned, og har nå kommet til enighet. Dette er en kompleks forretningsavtale, som posisjonerer klubben godt for framtiden, sier Hicks.

Må godkjennes
Partene skal ha kommet til enighet sent lørdag kveld, men det hele må fortsatt godkjennes av Major League Baseball, før Hicks kan plusse pengene på kontoen sin.

Hvorvidt noe av pengene kommer til å gå til Liverpool er imidlertid uvisst. Da Gillett solgte sin ishockeyklubb i fjor, ble det ikke investert noe i de røde.

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.