RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: AFP/Scanpix

Liverpool-eier punger ut

Men bare for å bli kvitt en bråkmaker i en annen klubb han eier.

Det er mange Liverpool-fans i både Norge og England som ønsker å bli kvitt klubbens amerikanske eiere, Tom Hicks og George Gillett.

Én årsak er behandlingen av Rafael Benitez - eierne var tidligere samtaler med Jürgen Klinsmann om jobben til Benitez - og en annen årsak er at amerikanerne rett og slett ikke har penger til to ting Liverpool trenger desperat:

Ny stadion og bedre spillere.

Faktisk sliter Hicks og Gillett visstnok med å få refinansiert det lånet duoen har belastet Liverpool med, hvilket betyr at Liverpool kan havne i hendene på Royal Bank of Scotland. Lånet må innfris eller refinansieres i løpet av sommeren.

Slang dritt om Hollywood-stjerne
De to amerikanerne eier også hver sin NHL-klubb. George Gillett eier Montreal Canadiens, mens Tom Hicks eier Dallas Stars. Og som eier av Dallas Stars har Hicks sagt ja til å betale bråkmakeren Sean Avery 42 millioner kroner for ikke å spille for Dallas mer.

Sånt kan muligens irritere Liverpool-fansen.

Avery ble suspendert av NHL etter noen upassende kommentarer om sin eks-kjæreste, Hollywood-stjernen Elisha Cuthbert, og hennes forhold til NHL-stjernen Dion Phaneuf.

Les også: Baksnakket Elisha - fikk sparken!
Les også: 1,7 mill. i bot for to ord
Les også: Full krangel om TV-skjønnhet

Dette var den siste dråpen i tålmodighetsbegeret og fikk omtrent en samlet spillerstall og trenerstab i Dallas Stars til å si det de lenge hadde ment, men ikke tatt sjansen på å si offentlig, nemlig at de ønsket Avery dit pepperen gror.

Til Rangers for halv pris
Avery ble først sendt på rehabilitering, ikke for alkoholproblemer, men for å bli kvitt aggresjon, og deretter plassert på såkalt «waivers». Dette betyr at de 29 andre lagene i NHL fritt kunne overtatt Avery og hans treårskontrakt på 3,875 millioner dollar i året.

Ingen lag ville ha ham.

Men da Dallas Stars nå plasserte Avery på «re-entry waivers» slo gamleklubben New York Rangers til. Dette betyr at Rangers får Avery for halv pris - 1,94 millioner dollar i året. Den andre halvdelen må Dallas Stars betale. I tre år til.

Det er ikke dermed sagt at problemene er over for Sean Avery. 28-åringen var en suksess sist han var i Rangers, men klubben har nå fått en ny trener - John Tortorella.

Trøbbel med treneren?
Tortorella jobbet som ekspert for den kanadiske sportskanalen TSN før han fikk jobben i Rangers, og kommenterte Avery på følgende måte da han gikk i strupen på Phaneuf:

- Nok er nok. Han ydmyker seg selv, han ydmyker Dallas, han ydmyker ligaen og han ydmyker sine lagkamerater. Send ham hjem! Han hører ikke hjemme i denne ligaen!

Det blir selvfølgelig stilt spørsmål om Rangers-manager Glen Sather vet hva han driver med når han plasserer Sean Avery og John Tortorella i samme garderobe.

Det kan bli like eksplosivt som om man plasserer Tom Hicks i et rom med Liverpool-supportere.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere