Liverpool er best i VM

Foto: Pa Photos/Scanpix

Banker Chelsea og United i den engelske VM-duellen.

05.07.10 11:59

Liverpool ble årets fiasko i England: Utslått i gruppespillet i Champions League, en katastrofal sjuendeplass i ligaen, latterliggjort av Reading i FA-cupen, 4. rundeexit i ligacupen og et bittert tap i Europa League i semifinalen.

Men i VM har de igjen flere spillere enn noe annet Premier League-lag. Av de åtte Englandsproffene som gjenstår i Sør-Afrika spiller halvparten for Merseyside-klubben.

Chelsea og Manchester United, som henholdsvis kapret første- og annenplassen i ligaen, har faktisk ikke en eneste spiller igjen i mesterskapet, som nå går inn i semifinaler.

Arsenal har igjen Cesc Fabregas og Robin van Persie, mens Everton har John Heitinga og Manchester City har Nigel de Jonge.

Kvartett til finalen?
Liverpool-spillerne kjemper alle for finaleplass. Nederlenderne Ryan Babel og Dirk Kuyt møter Uruguay tirsdag, mens de spanske herrene Fernando Torres og Pepe Reina spiller mot Tyskland dagen etter.

Dermed kan fire av Anfields sønner ende opp i VM-finalen.

Om det likevel skulle bli slik at både Nederland og Spania ryker ut i semifinalene, vil ikke en eneste Premier League-spiller stille på gressmatta i finalen. Det er ganske sensasjonelt med tanke på at ingen annen liga sendte flere spillere til verdensmesterskapet. Godt over 100 fotballtalenter fra balløya tok turen til Afrika. Til sammenligning kom 85 fra Bundesligaen, 80 fra Serie A og 59 fra La Liga.

Og stjernene fra Premier League har falmet på fotballhimmelen. Uniteds Wayne Rooney nettet ikke en eneste gang for England og Chelsea-spillerne John Terry, Didier Drogba og Nicolas Anelka var skuffelser for hver sin nasjon.

Bundesligaen regjerer
Tyskland har kanskje imponert aller mest i årets VM. Etter fem kamper er målforskjellen til Joachim Löws menn 13-2. England ble på knusende vis sendt ut av mesterskapet med 4-1 i åttendedelsfinalen, og Argentina ble ydmyket med 4-0 i kvartfinalen.

Den tyske troppen består kun av Bundesliga-spillere, og ligaen har desidert flest spillere igjen i fotball-VM. Av de rundt 90 spillerne som ennå har mulighet til å løfte trofeet, spiller 30, eller en tredjedel, i Bundesligaen. Ti av dem får lønn av Bayern München, som er klubben med flest gjenværende spillere i verdensmesterskapet. Like bak følger Barcelona med åtte fotballsparkere. Real Madrid og Hamburg har seks hver.

Fra Primera Division er 24 spillere fortsatt med i VM, mens den hollandske serien stiller med elleve og Serie A seks.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.