Gå til sidens hovedinnhold

Liverpool-ess fikk United-nekt

Jordan Henderson ble passet på som en liten unge.

NORGE – ENGLAND 1-2:

DRAMMEN (Nettavisen): Det engelske U21-landslaget slo riktignok Norge på Marienlyst i Drammen mandag kveld, men særlig overbevisende var ikke det Premier League-talentene klarte å levere.

Syv effektive minutter i starten av kampen var det som skulle til for at landslagstrener Stuart Pearce kunne juble når dommeren blåste av for full tid. I de resterende minuttene var nemlig Norge best.

Men der det norske laget ikke klarte å omsette sjansene, var England og Liverpools Jordan Henderson dødelige. Unggutten satte inn 2-0 for gjestene, like etter at Craig Dawson ordnet 1-0.

LES OGSÅ: - Midtbane verdt et halvt statsbudsjett

«Alle» ville ha Henderson
Og etter kampen var det selvfølgelig den tidligere Sunderland-spilleren alle journalistene ville snakke med. Kanskje ikke så mye om mandagens kamp, men mest det som skal skje den kommende helgen.

Da barker nemlig Liverpool og Manchester United sammen til dyst på Anfield. Ett av de store rivaloppgjørene i Premier League, og, om han kommer på banen, Hendersons første i rød drakt.

Men gudene skal vite at den unge stjernen liker å bruke lang tid i garderoben. «Alle» de fremmøtte fra pressen ventet lenge for å få et ord med 21-åringen, men da han endelig kom ut, ble nok mange skuffet.

Det engelske U21-landslaget har nemlig en regel, en regel journalister hater.

- Han kommer ut for å snakke, men han kan ikke si noe om kampen mot Manchester United, eller noe om Liverpool. Spillerne får kun snakke om England, sier balløyas pressesjef til de fremmøtte.

- Takket norske fans
Dermed kunne Henderson bare snakke om kampen alle allerede hadde bevitnet. Englands pressesjef tok til alt overmål opp hele samtalen med den norske pressen, slik at Liverpools unggutt ikke skulle bli feilsitert på noe vis.

Ingen av journalistene tok mot til seg for å spørre om noe annet, enn det som det hadde blitt gitt ordre om på forhånd.

- Vi visste at det ville bli en tøff kamp og at vi møtte et bra lag. Vi spilte tidvis bra og scoret noen fine mål. Men Norge er ett bra lag, det visste vi, men jeg synes vi gjorde en god jobb, sier Henderson forutsigbart.

- La du merke til alle de norske Liverpool-supporterne her?

- Ja, det var veldig hyggelig å få slik støtte. Jeg håper de fortsetter å dukke opp når de kan, svarer Henderson kort.

21-åringen holdt seg stort sett unna de fryktede uttrykkende «you know» og «at the end of the day», men særlig mer var det likevel ikke å få ut av mannen som kostet Liverpool nærmere 20 millioner pund i sommer.

Og tror du at reglene kun gjaldt for en profilert kar som Henderson, så må du tro om igjen. Heller ikke Matthew Briggs, som til daglig spiller med Brede Hangeland og John Arne Riise i Fulham, fikk komme til orde.

- Håper på plass
Etter at den norske pressen hadde fått prøve seg, så var det engelske Sky Sports sin tur til å grille Henderson. Kanalens utsendte reporter kjente nok godt til reglene, og fikk servert en reprise av det Henderson hadde sagt til den norske pressen.

Så sent som søndag var imidlertid midtbanespilleren en smule mer åpen foran mikrofonen.

-Oppgjøret mot Everton var en stor kamp og jeg var naturlig nok litt skuffet over å ikke få spille, men laget gjorde en fantastisk kamp og resultatet ble bra. Jeg var også så heldig å få komme inn som innbytter, sa Henderson til Sky Sports da.

- Det kom mye positivt ut av kampen for vår del, men forhåpentligvis får jeg starte neste kamp, sa 21-åringen og siktet til derbymøtet med United.

Reklame

Kutt den skyhøye strømregningen: Slik får du billigst og best varempumpe