*Nettavisen* Sport.

Liverpool-fans raser mot NRK-profil

REAKSJONER: NRK-kommentator Christian Nilssen har møtt sterke reaksjoner etter at han la ut denne Twitter-meldingen etter søndagens kamp mellom Manchester United og Liverpool.

- Vi beklager og følger opp dette internt, sier NRK.

20.03.14 13:33

Etter søndagens Premier League-kamp mellom Manchester United og Liverpool la NRK-journalist og kommentator Christian Nilssen ut følgende melding på Twitter:

«Well, at least we didn't kill any fans»

- Sjokkerende
Nilssen er selv Manchester United-supporter og møter nå kraftige reaksjoner, spesielt fra Liverpool-fans.

- Det er litt overraskende at en så profilert journalist la ut noe slikt. Det var egentlig det største sjokket. Man begynner jo å tenke og spørre seg om ikke verden har kommet lenger enn dette, sier daglig leder i Liverpools norske supporterklubb, Tore Hansen.

Supporterlederen reagerer spesielt på at Nilssen, som journalist, kjenner meget godt til både Heysel- og Hillsborough-tragedien og hva de betyr for Liverpool-fans. Til sammen døde 135 mennesker i disse hendelsene.

- Det er ikke bare en tilfeldig supporter, men en mann som kjenner media og som kjenner historien bak dette. Det er veldig bevisst, og det er en stygg sak. Jeg tror de fleste er sjokkert mer enn noe annet.

Klikk på bildet for å forstørre.


NRK beklager
NRK-sportens redaktør, Sjur Molven, beklager Nilssens Twitter-melding.

- Vi beklager sterkt denne Twitter-meldingen. Forstår alle reaksjoner. Dette er ikke akseptabelt og følges nå opp internt, sier Molven.

NRK har også beklaget overfor Liverpools norske supporterklubb.

- Det er de som må rydde opp i dette, sier Tore Hansen.

Torsdag ettermiddag la Nilssen ut følgende melding på Twitter:

«Ber alle om unnskyldning, dette skjer ikke igjen. Beklager.»

NRK-journalisten skal sammen med Tom Nordlie kommentere sommerens fotball-VM på rikskanalen.

Nettavisen har ikke lyktes med å komme i kontakt med Christian Nilssen.

VG beklager også
«I dagens papirutgave av VG har vi brukt uttrykket "Man U" i omtalen av Manchester United. Vi forstår at dette er et utrykk som føles krenkende for mange Manchester United-supportere på grunn av uttrykkets forhistorie. Det ligger ingen vond vilje bak dette, og VG vil tilstrebe å unngå at det skjer igjen.» skriver VG i dag.

Grunnen til at Man U ses på som et krenkende uttrykk er kort og godt at Manu er en forkortelse for manure, som betyr gjødsel på engelsk.

Etter flyulykken som rammet Manchester United i München i 1958 ble det laget flere upassende sanger, der Man U ble brukt hyppig.Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.