*Nettavisen* Sport.

Liverpool-fansen mobiliserer

Foto: AP/Scanpix

Det er 17 år siden Tottenham vant på Anfield. Fansen til Liverpool gjør alt for at det blir minst ett år til.

19.01.10 16:43

Siden Liverpool slo Hull 6-1 i Premier League den 29.september i fjor har laget kun klart å dra i land fem seirer på 22 kamper. Nå skal Liverpools supportere gi alt i kampen mot Tottenham for å støtte sitt lag i den enormt vanskelige tiden.

Både Liverpool.no og Liverbirds Oslo melder om at fansen i hjembyen vil møte mannsterke opp lenge før kampen. Klokken 18.00 engelsk tid skal Liverpool-fansen møte opp utenfor hjemmebanen for å henge opp bannere og flagg, og man skal fylle gaten med supportere.

Et hav av supportere?
Når spillerbussen kommer en time senere skal man bli møtte av et hav med supportere, flagg og bannere langs hele Anfield Road opp til inngangen Shankly Gates. Målet er å vise at fansen står bak spillerne og manager.

Så får morgendagen også vise om det blir protester mot styre og eiere. På Liverbirds Oslo skrives følgende:

«Ikke bare går resultatene i mot Liverpool om dagen. Man opplever at klubben slites i fra hverandre innenfra med eiere som ikke samarbeider med verken manager eller supportere, og interne konflikter tar dessverre opp mye oppmerksomhet og energi.»

Babel har unnskyldt
Ryan Babel er tilbake i troppen mot Tottenham etter at han ba om unnskyldning etter sitt stunt på Twitter hvor han lekket kamptroppen fredag før Lørdagens kamp mot Stoke.

- Han oppsøkte meg på kontoret, beklaget det han hadde gjort og ba om unnskyldning. Han vet han gjorde en feil, og det er godt nok for meg. Jeg trenger ikke å si noe mer om dette, uttalte Rafael Benitez på dagens pressekonferanse på Melwood.

Tottenham
Liverpool har spilt totalt 48 kamper hjemme mot Tottenham, det har kun gitt 4 tap. På de siste 98 årene har Tottenham kun klart å ta tre ligaseire på Anfield. Den siste kom i 1993. For eventuelle fans som fortviler ved pause med et resultat på 0-2 kan det statistisk påpekes at det er 22,2 prosents sjanse for at Liverpool snur kampen til seier. I snitt lages det 2,8 mål i kampene mellom Tottenham og Liverpool på Anfield.

Kampen vises direkte på Canal+ Sport1 klokken 21.00, eller du kan følge kampen live på live.nettavisen.no (hvor også statistikken er hentet fra).

For Liverpool er Steven Gerrard, Yossi Benayoun og Fernando Torres skadet. Tottenham har Carlo Cudicini, Jonathan Woodgate, Aaron Lennon og Benoit Assou-Ekotto ute.

Så bruker vi også anledningen til å gjenta vår lille Facebook-spøk om Benitez og hans mannskap:

Klikk på bildet for å forstørre.

PS! Norsk Tipping gir en odds på 2,2 på hjemmeseier.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.