RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Liverpool-fansens trøsteliste

Steve Nicol, Kenny Dalglish, Gary Gillespie, Graeme Souness
Steve Nicol, Kenny Dalglish, Gary Gillespie, Graeme Souness Foto: Liverpool FC / Getty / All Over Press
Manchester United har flest ligagull og FA-cupseirer, men Liverpool-fansen finner trøst.

Merseyside-laget står med 41 mot United 39 titler sammenlagt.

Det er sportingintelligence.com som har regnet sammen de engelske klubbenes troféfangst. Samler en liga FA-cup, ligacup, serievinnercup/mesterliga og andre europacuper topper Liverpool foran erkerivalen.

Liverpool har 18 ligagull, sju FA-cuptriumfer, åtte ligacupseirer, fem triumfer i den gjeveste europacupen og tre øvrige europacuptitler. Det gir 41 pokaler. For United er de samme tallene 20 i serien, 11 i FA-cupen, 4 i ligacupen, tre i serievinnercup/mesterliga og én øvrig europacuptittel. Samlet har de 39 triumfer.

Treer på listen er Arsenal. London-laget har 27 titler totalt, men står uten triumfer av betydning siden 2005. Nedrykkstruede Aston Villa er firer med 20 titler, fulgt av Tottenham (17), Everton (15) og Newcastle/Manchester City (begge 11).

Sportingintelligence.com skriver at de sju mestvinnende lagene er identisk med de sju klubbene som har deltatt i alle utgavene av Premier League (1992/93-2012/13).

Listen inkluderer ikke Charity Shield/Community Shield, supercuper, klubb-VM (eller forløper interkontinental cup). United har to triumfer i klubb-VM/interkontinental cup. På listen mangler også Screensport Super Cup som Liverpool vant i 1986. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere