RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Liverpool får superstadion

Foto: Reuters/Scanpix
Sist oppdatert:
Liverpool starter byggingen «verdens fineste stadion» innen 60 dager, lover klubbens nye eiere. Men navnet blir trolig solgt.

Tirsdag ble Liverpool enig med den amerikanske duoen George Gillett jr. og Tom Hicks om salg av den tradisjonsrike klubben. Overtakelsen verdsettes til 470 millioner pund. Den summen inneholder også penger til å slette gjeld og til et nytt stadion.

- Vi vil bygge det fineste anlegget i verden, sa Hicks på pressekonferansen tirsdag.

Det må være rock 'n' roll i ørene til Liverpool-fansen.

- Skaper forventninger
- Det er sånne ting som skaper forventninger, og gjør at folk blir veldig positive og entusiastiske, sier lederen av Liverpools norske supporterklubb, Pål Christian Møller, til Nettavisen.

Anfield har en tilskuerkapasitet på drøyt 45.000, mens erkefienden Manchester United får plass til 76.000 på Old Trafford.

Det gir Manchester United helt andre forutsetninger for å kjempe i toppen av engelsk og europeisk fotball.

Liverpool er lovet støtte fra både lokalt hold og EU, og tidsfrister forbundet med denne støtten er en av grunnene til at stadionbyggingen vil starte så raskt etter eierskiftet.

Tom Hicks, som bygde et fantastisk anlegg for NHL-klubben Dallas Stars, sa på tirsdagens pressekonferanse at han vil få sine egne eksperter til å kikke på stadionplanene, for om mulig å gjøre det enda bedre og mer publikumsvennlig.

Selger navnet?
Det mest kontroversielle kan komme til å bli navnet på Liverpools nye stadion. Hicks og Gillett jr. var ikke avvisende til å selge navnet til en kommersiell sponsor.

- Hvis navnet på stadion er like mye verdt som en stor stjerne i året, vil vi vurdere det, sa Gillett jr.

NHL-klubbene som de to amerikanerne eier, har begge sponsornavn på sine arenaer. Dallas Stars spiller sine hjemmekamper i American Airlines Center, mens Montreal Canadiens spiller i Bell Centre. Det er derfor svært sannsynlig at Liverpools nye eiere vil være positive til å selge navnet på stadion.

Under tirsdagens pressekonferanse fortalte amerikanerne for øvrig om sine visjoner for Liverpool. Og selv om begge erkjente at de ikke ville investert i Liverpool hvis de trodde at det ville være et tapsprosjekt, handlet ikke hovedbudskapet om profitt.

Det handlet om sportslig suksess.

- Denne klubben er ikke langt fra å være den beste i verden, ikke langt fra å være et virkelig dominerende lag. Det er det vi ønsker, sa Gillett jr.

- Rafa bestemmer
Han vil ikke love fansen at klubben skal bruke like mye penger som Roman Abramovitsj har gjort i Chelsea, men lover i alle fall at manager Rafael Benitez skal få penger til spillerkjøp.

- Vi hadde et utmerket møte med Rafa, og det er nå hans og Rick Parrys jobb å hente inn de spillerne de ønsker, og vi skal støtte dem. Hvis vi får en mulighet til å hente inn en stor spiller, gjør vi det, men vi setter ikke et budsjett på det, forklarte Gillett jr, som også eier NHL-klubben Montreal Canadiens.

Møller er først og fremst glad for at klubben endelig har fått nye eiere. Det har vært en treårig prosess med mye frem og tilbake.

- Endelig! Vi har ventet i tre år på at Liverpool skulle få tilført ny kapital. Jeg tror de fleste Liverpool-supportere er glade for at vi endelig har fått en avklaring, sier Møller til Nettavisen dagen etter overtakelsen.

Forsikring
Han setter stor pris på at amerikanerne ser ut til å legge vekt på klubbens verdigrunnlag og tradisjoner, og ikke bare profitt.

- De har lagt stor vekt på at de ikke vil lage noen revolusjon, men ta vare på tradisjonene. Jeg ser ingen grunn til å være negativ. Og David Moores (den tidligere eieren, red. anm.) er jo en stor supporter og ville aldri ha solgt hvis det ikke var riktig for klubben. Det er den beste forsikringen, mener Møller.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere