*Nettavisen* Sport.

Liverpool-flopp kan bli utestengt i fem år

Foto: AP/Scanpix

Skal ha provosert bortefansen med usynlig maskingevær.

21.09.11 18:42

Den serbiske fotballspilleren Milan Jovanovic står i fare for å bli utestengt fra fotballen i fem år.

Bakgrunnen er at spissen skal ha gjort en obskøn gest i forbindelse med Anderlechts møte med Club Brugge.

Usynlig maskingevær
Etter å ha scoret skal serberen ha feiret med å gjøre en bevegelse som kunne minne om at han skjøt med et usynlig maskingevær mot bortefansen.

Ifølge belgiske regler kan Jovanovic nå bli funnet skyldig for å ha provosert Brugge-fansen og oppfordret til hat og vold, skriver journalist Richard Buxton for clickLiverpool.

Slikt blir sett svært alvorlig på i Belgia og straffen kan altså bli en utestengelse på hele fem år for 30-åringen. Han vil da være 36 når han er ferdig med å sone straffen i 2016.

Hendelsen blir nå gransket av den belgiske regjeringen og skulle den bestemme seg for å gå til sak, kan Jovanovics retur til Belgia være over nesten før den har startet.

Floppet på Anfield
Kampen som ble spilt den 28. august endte for øvrig 1-1. Vadis Odjida-Ofoe sendte Club Brugge i ledelsen, mens Jovanovic utlignet på overtid.

Serberen kom til Anderlecht i sommer, etter å ha vært ett år i Liverpool. Der ble han imidlertid aldri noen suksess og var knapt på banen etter at Kenny Dalglish kom til makten.

Jovanovic har tidligere spilt for Standard Liege i Belgia og var en viktig brikke da laget gikk til topps i toppserien to år på rad.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.