*Nettavisen* Sport.

Liverpool frykter vold i Italia

Foto: AP/Scanpix

Liverpools ledelse frykter italienske hevnaksjoner i forbindelse med onsdagens kamp i Torino, og ber fansen legge igjen Liverpool-draktene hjemme.

12.04.05 11:06

20 år etter at 39 mennesker, hvorav 38 italienere, døde under tragiske omstendigheter på Heysel stadion i Belgia, møtes Liverpool og Juventus i Champions League. Den første kampen endte 2-1 til hjemmelaget i Liverpool.

Onsdag spilles returkampen.

Vennskap
- Vi oppfordrer alle våre fans som reiser til Italia om å oppføre seg på samme måte som de gjorde i Italia. Alle fans i Torino bør huske på at de er ambassadører for klubben, sier daglig leder Rick Parry i Liverpool til BBC.

Det første møtet mellom lagene forløp uten problemer. Men det var i England. Ingen engelskmenn mistet livet på Heysel. 38 italienere døde – og flere «Ultras» har lovet hevnaksjoner på Stadio delle Alpi onsdag.

- Vi strakk ut en hånd i vennskap, og jeg håper at de som reiste hjem til Torino følte at budskapet om vennskap var ekte og hjertelig, sier Parry bekymret.

Viste fingeren på Anfield
Mange av italienerne på Anfield viste fingeren til budskapet om vennskap. Det er noe av årsaken til at Liverpool er enda mer bekymret denne gang.

- Våre fans bør vise tilbakeholdenhet, og forstå at det å gå i Liverpools farger og synge i sentrum av byen kan bli oppfattet som mangel på respekt, og at vi ikke forstår vertskapets følelser, forklarer Parry.

Også italiensk politi har bedt engelske fans om å legge Liverpool-draktene igjen hjemme.

Rundt 3.000 engelskmenn forventes å være i Torino på kampdagen. De oppfordres til å holde seg samlet i store grupper, og helst på bestemte områder i sentrum.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag