Liverpool-helt kan skape en norsk suksess

FÅR NORSK LAGKOMPIS: Daniel Agger og Fredrik Semb Berge kan bli makkere i Brøndby.

FÅR NORSK LAGKOMPIS: Daniel Agger og Fredrik Semb Berge kan bli makkere i Brøndby. Foto: Ian Macnicol (AFP / NTB scanpix)

- Det er utrolig kult, sier han som skal lære.

LONDON (Nettavisen): Tidligere i sommer ble det klart at Brede Hangeland ikke ønsket å bli med videre på det norske landslaget i fotball.

Dermed sto landslagssjef Per-Mathias Høgmo uten både en kaptein og en bauta i midtforsvaret. Det å erstatte Hangeland, blir ingen enkel jobb.

Høgmo har tatt ut flere midtstoppere i troppen som skal møte England i privatlandskamp og senere Italia i EM-kvalifiseringen. Vegar Forren, Håvard Nordtveit, Steffen Hagen og Fredrik Semb Berge kan alle bekle rollen.

I tillegg er også Tore Reginiussen aktuell, når han er skadefri.

- Gledelig
På en pressekonferanse tirsdag antydet imidlertid landslagssjefen at det er spesielt én av disse han har tro på at skal bli en ny bauta for Norge.

Høgmo snakker varmt om Fredrik Semb Berge.

- Jeg har sett gledelige signaler fra han den siste uken. Han har vokst som spiller siden han dro til Brøndby. Nå skal han også spille sammen med Daniel Agger og da blir Brøndby en veldig fin utviklingsarena for ham, sier Høgmo.

Liverpool-helten Daniel Agger ble som kjent klar for gamleklubben Brøndby i løpet av de siste dagene av sommerens overgangsvindu. Og selv om Semb Berge er Manchester United-fan, ser han fram imot å spille med dansken.

- Det gleder jeg meg veldig til. Det blir kult å få en så god spiller som Agger inn i klubben, Jeg skal snakke mye med ham og lære, sier Berge til Nettavisen.

- Hva kan du lære av Agger?

- Jeg kan lære masse, alt, egentlig. Han har opplevd så mye på banen og da er all erfaringen han tar med seg verdifull, mener den norske stopperen.

KLAR: Fredrik Semb Berge vil kapre en plass i midtforsvaret. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

- Steg opp
Semb Berge mener han allerede har blitt en bedre spiller av å spille i dansk fotball. Stopperen dro fra Odd til Brøndby tidligere denne sesongen.

- Ja, dansk fotball er et lite steg opp fra norsk. Treningshverdagen er mye bedre i Brøndby enn den var i Odd, forteller midtstopperen.

Nå ligger han altså an til å starte kampen mot England onsdag, men vet at han må prestere bra for å holde seg inne på laget.

- Du må prestere når du får sjansen. Det er det viktigste. Du må levere trygt, godt og solid. Det handler om å ta den sjansen du får, sier han til Nettavisen.

- Men det er bra konkurranse, så det handler om å vise seg fram på trening, vise at du er i form og prestere i kamp. Og ta ansvar på banen, sier han.

Fra start
Ifølge NTB kommer Norge til å stille med følgende elleve fra start onsdag:

Ørjan Nyland/Rune A. Jarstein – Omar Elabdellaoui, Fredrik Semb Berge, Vegard Forren, Håvard Nordtveit – Mats Møller Dæhli, Per Ciljan Skjelbred, Alexander Tettey, Ruben Yttergård Jenssen, Tarik Elyounoussi – Joshua King.

Englands startellever er bekreftet og er som følger:

Joe Hart – John Stones, Phil Jones, Gary Cahill, Leighton Baines – Alex Oxlade-Chamberlain, Jordan Henderson, Jack Wilshere – Raheem Sterling – Wayne Rooney, Daniel Sturridge.

Kampstart er 21.05.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.