*Nettavisen* Sport.

Liverpool-helt overtar engelsk klubb

Den tidligere Finland- og Liverpool-spilleren Sami Hyypiä (40) vender tilbake til England etter et opphold i tysk fotball. Han er ansatt som ny hovedtrener i Brighton. Foto: Patrik Stollarz (Afp)

Sami Hyypiä blir ny Brighton-trener.

06.06.14 21:25

Den tidligere Finland- og Liverpool-spilleren Sami Hyypiä (40) vender tilbake til England etter et opphold i tysk fotball. Han er ansatt som ny hovedtrener i Brighton.

Den engelske klubben, som spiller i mesterskapsserien, kunngjorde ansettelsen på sine nettsider fredag.

– Jeg er meget fornøyd med ansettelsen. Brighton er en ambisiøs klubb og jeg er veldig glad for å få denne muligheten, sa Hyypiä etter å ha skrevet under på en treårskontrakt.

Den nå 40 år gamle finnen spilte i sin tid ti år i Liverpool. Han kjenner derfor den engelske fotballen godt. Han ble sparket fra tyske Leverkusen i april, hvor han fra 2009 først var spiller. Han vant i løpet av sin tid i Liverpool både mesterligaen, europaligaen, FA-cupen og ligacupen.

– Styreformannen er ambisiøs, noe som betyr mye for meg. Jeg ser framover mot de utfordringene som kommer og vi ønsker å ta klubben et steg videre, sa 40-åringen.

Brighton har fram til nå vært uten trener etter at spanjolen Óscar Garcia forlot jobben da laget tapte for Derby i semifinalen i omspillet til Premier League. (©NTB)

LES OGSÅ:


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.