*Nettavisen* Sport.

Liverpool holdt liv i gulldrømmen

Foto: AFP/Scanpix

Yossi Benayoun og Dirk Kuyt tok ansvar.

03.05.09 18:16

LIVERPOOL - NEWCASTLE 3-0:

Liverpool og Newcastle. To lag med lange tradisjoner, og to lag som virkelig kan varte opp med fantastiske fotballkamper når de har dagen.

De fleste som følger Premier League har nok 4-3-oppgjørene fra 1996 0g 1997 høyt oppe på listen over kamper man ikke glemmer med det første.

Nå kan det imidlertid være slutt for de svarte og hvite fra Tyneside. Borte mot gulljagende Liverpool ble de nemlig feid av banen, og har dermed stø kurs mot nedrykk.

Rødtrøyene fra Merseyside har fortsatt heng på Manchester United i kampen om seier i den engelske toppdivisjonen. Laget ligger tre poeng bak lederen, men har også én kamp mer spilt.

Benayoun og Kuyt
Liverpool måtte klare seg uten Fernando Torres i søndagens kamp, men slet ikke med å finne nettmaskene av den grunn. Yossi Benayoun og Dirk Kuyt tok ansvar i spanjolens fravær.

Vertene presset på i første omgang, og i det 22. minutt måtte Newcastle-keeper Steve Harper kapitulere. Benayoun skled ballen i mål, og selv om målet luktet offside lang vei, ble det godkjent.

Bare seks minutter senere måtte Newcastles målmann på ny pukke ballen ut av eget nett. Steven Gerrard fant Dirk Kuyt med en god corner, og hollenderen stupheadet inn 2-0 til Liverpool.

Resultatet sto seg til pause, i en kamp der gjestene hang brukbart med det første kvarteret, men ble deretter rundspilt etter alle kunstens regler.

Barton så rødt
Andre omgang handlet stort sett om det samme som den første - Liverpool. Gjestene hadde svært lite å varte opp med, og det ble fort klart at hjemmelaget hadde full kontroll på matchen.

Både Xabi Alonso og Steven Gerrard fikk store muligheter til å gjøre dagen helsvart for Alan Shearers disipler, men begge hadde stilt inn siktet et lite knepp i feil retning.

Der Liverpool ikke lyktes med å gjøre dagen helsvart, hadde Joey Barton større suksess. Den omstridte spilleren dundret inn i Alonso med knotteene først, og ble helt korrekt sendt i dusjen 13 minutter før full tid. Newcastle var redusert til ti mann.

De siste minuttene ebbet kampen noe ut på Anfield, men før lagene gikk av banen hadde Lucas Leiva sørget for 3-0 og full punktering av stakkars Newcastle.

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.