Liverpool-ikon: - Glad for at Rooney blir

Foto: Montasje/PA Photos/Scanpix/Mediehuset Nettavisen

- Gutten trenger et stabilt miljø rundt seg, sier Liverpool-legenden Phil Neal om erkerivalens stjerne.

23.10.10 13:55

ASKER (Nettavisen): Fredag kom helomvendingen. Etter å ha ligget i nærmest krig med Manchester United den siste uken gjorde Wayne Rooney en fiffig liten piruett, la seg paddeflat og skrev under på fem nye år med Old Trafford-klubben.

Det var bare 24 timer tidligere omtrent opplest og vedtatt at superspissen ville bytte klubb så fort overgangsvinduet åpnet, men for andre gang på svært kort tid overrasket Rooney alle.

Det er delte meninger hvorvidt fansen kommer til å tilgi 24-åringens oppførsel de siste ukene, og den måten han nærmest holdt klubben «gissel» på vil nok ikke bli glemt med det første.

- Det er jo fantastisk
En som imidlertid applauderer Rooneys ønske om å bli i Manchester United er Liverpool-legenden Phil Neal. Mannen som spilte 417 strake kamper for de røde i perioden 1975 til 1983 er svært opptatt av både lojalitet og klubbtilhørighet, og lyste nærmest opp da Nettavisen fortalte ham at Rooney nylig hadde skrevet på en ny avtale, under en boksignering i Asker fredag.

- Det er jo helt fantastisk at Rooney har valgt å bli. Gutten er fortsatt bare 24 år (fyller 25 søndag) og trenger fortsatt den lærdommen som Sir Alex Ferguson kan gi ham, sier Phil Neal.

- Jeg vet med meg selv at jeg ikke var en skikkelig moden fotballspiller før rundt 27-årsalderen. Dette er kanskje ikke tilfelle med Rooney, men det at han har bestemt seg for å fortsette under Sir Alex er en veldig god avgjørelse med tanke på hans videre utvikling og karriere, forteller 59-åringen til Nettavisen.

- Trenger stabilt miljø
Og til tross for at Neal altså har en lang og hendelsesrik karriere bak seg på Anfield, og fortsatt støtter de røde i tykt og tynt, har han ingen problemer med å hylle rivalens superstjerne.

- I deler av forrige sesong var han i absolutt toppform. Han terroriserte forsvar verden over. Både høyrebacker, venstre-backer og stoppere fryktet ham, sier den tidligere forsvareren.

- Problemet med dagens fotball er de høye lønningene. De roter opp hodene til spillerne. Men jeg er veldig glad for at Rooney nå tok et valg og blir værende på Old Trafford. Gutten er en fantastisk spiller og trenger et stabilt miljø rundt seg. Man kan selvfølgelig være kritisk til hvordan han lever utenfor banen, men først og fremst er han en fotballspiller og en underholder.

Neal er imidlertid skeptisk til hvordan fotballen er i ferd med å utvikle seg, og mener Rooney-saken er et klassisk eksempel på at noe må gjøres for å redde både sporten og lidenskapen.

- Det hentes spillere fra Sør-Amerika til England, og dette går på bekostning av engelske talenter. Jeg synes agentene har for mye makt når det kommer til kjøp og salg av spillere. Det blir rett og slett feil å hente spillere fra andre siden av verden. Kanskje jeg burde bli agent, sier den tidligere Liverpool-spilleren.

Neal er for tiden i Norge for å promotere boken «Liverpool-hjerter» skrevet av Ragnhild Lund Ansens, og var å finne i Asker fredag, der han signerte bøker til ivrige Liverpool-supportere.

Nettavisen kommer tilbake med et lengre intervju med Phil Neal i helgen. Da snakker han blant annet om situasjonen i Liverpool, den moderne fotballens framtid, lidenskap til Liverpool, sitt største fotballminne og boken «Liverpool-hjerter» av Ragnhild Lund Ansnes.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Premier League

Mest lest på Sport

Annonsebilag