Liverpool kan ha gjort en kjempetabbe

I TRØBBEL? Liverpool brukte et reservepreget lag mot Real Madrid. Det er ikke lov i Champions League.

I TRØBBEL? Liverpool brukte et reservepreget lag mot Real Madrid. Det er ikke lov i Champions League. Foto: Andres Kudacki (NTB scanpix / Faksimile Uefa.com)

Legende: - Upassende!

04.11.14 23:05

REAL MADRID - LIVERPOOL 1-0:

Real Madrid fortsetter å kose seg i Champions League. Tirsdag sikret spanjolene klubbens fjerde strake seier av fire mulige i gruppespillet da Liverpool ble beseiret 1-0 på Santiago Bernabeu.

Nå har hvittrøyene 12 seire på rad i serie, cup og Champions League og de har scoret 47 ganger.

Men det folk snakker om etter kampen, er Liverpools lagoppstilling.

Brendan Rodgers valgte nemlig å spare krefter til lørdagens ligakamp mot Chelsea, noe som førte til et laguttak uten mange av klubbens beste spillere.

Borte. I Champions League. Mot Real Madrid.

KAN STRAFFES? Uefas regelverk er tydelige på at deltagende lag alltid skal stille sitt sterkeste mannskap. Klikk for å forstørre bildet. Foto: Faksimile (Uefa.com)

Risikerer straff?
Steven Gerrard, Mario Balotelli, Raheem Sterling, Jordan Henderson, Coutinho og Glen Johnson måtte alle starte på benken på Bernabeu, og etter alt å dømme konkluderte Rodgers med at klubben var bedre tjent med å spare krefter i en kamp de trolig ville tapt uansett.

Nå spørs det om ikke Liverpool risikerer straff fra Uefa for å stille med et svekket lag. I Champions League-reglene står det klart og tydelig at alle lag forplikter seg til å stille sitt sterkeste mannskap til enhver tid.

Rodgers forsvarer ifølge BBC laguttaket etter kampen.

- Jeg visste hva jeg gjorde. Jeg visste hva laget ville bli i kveld. Vi er skuffet over resultatet, men det er mye positivt å ta med seg i dag, sier Liverpool-sjefen.

- Du spurte meg før kampen om laget var sterkt nok, men du fikk selv se hvor gode de er. Vi viste kvalitet ved å komme her, hvor de ofte vinner med tre eller fire mål, og klare å spille jevnt. Vi hadde motet til å spille, og jeg er veldig stolt av laget i dag, sier Rodgers etter kampen.

- Upassende!
Liverpool-sjefens valg vekker uansett sterke reaksjoner i fotballens verden.

- Det er upassende for en klubb av Liverpools størrelse å stille med et svekket lag i Europas største turnering, spesielt mot Real Madrid, mener tidligere England-stjerne Gary Lineker.

Den profilerte engelskmannen synes synd på førstelagsspillerne som måtte stå over en så spesiell kamp som det er å møte Real Madrid på ærverdige Bernabeu.

- Jeg hadde vært knust hvis jeg, som en av Liverpools stjernespillere, måtte stå over en kamp mot de europeiske mesterne på Bernabeu, skriver Lineker.

«Får snart sparken uansett»
Han var ikke alene om å reagere. Tidligere landslagsspiller Jan Aage Fjørtoft følger europeisk fotball tett, og han ble tatt på sengen av Liverpool-sjefens valg.

- Å hvile syv spillere i en Champions League-kamp mot Real Madrid? Det er på en måte å si: «Jeg får snart sparken uansett», skriver Fjørtoft på Twitter.

Han koster samtidig på seg en sarkastisk twittermelding på Rodgers' bekostning.

- De hviler spillere i Champions League for å spare krefter til lørdag, for å ha en større sjanse til å komme til Champions League neste sesong ...

Real Madrid? De radet opp den ene kanonen etter den andre, og det var bare Gareth Bale som manglet av de største stjernene fra start.

1-0: Real Madrids Karim Benzema jubler for scoring mens Liverpool-spillerne roper etter offside. Det var det ikke. Foto: Andres Kudacki (Ap)


Liverpool hang uansett overraskende bra med fra start, og det tok 26 minutter før hjemmelaget fant nettmaskene. Marcelo fant Karim Benzema med et flott innlegg, og fra kort hold sendte franskmannen Real Madrid i føringen.

I andre omgang fortsatte hjemmelaget å kontrollere kampen, men skapte overraskende lite foran Simon Mignolet i Liverpool-buret.

Innbytter Gareth Bale var nær 2-0-scoring da han hamret ballen i tverrligger 20 minutter før slutt, men ingen av lagene klarte å finne nettmaskene i andre omgang.

Dermed endte det 1-0 til Real Madrid tirsdag kveld.

- Vi snakket i pausen om at vi hadde en sjanse til å slå tilbake så lenge det sto 1-0. Vi viste at vi kan gi dem kamp, og nå skal vi jobbe hardt for å vinne de to siste kampene i gruppa, sier Liverpools Adam Lallana ifølge BBC etter kampen.

RESERVEPREG: Denne gjengen fikk i oppgave å hamle opp med Cristiano Ronaldo, Isco, James Rodriguez & co. Foto: Andres Kudacki (Ap)


Den spanske storklubben har vært heftig omtalt i norsk presse det siste døgnet etter at det ble avslørt at Martin Ødegaard og faren Hans Erik besøkte spanjolene mandag kveld.

Ødegaard selv fortalte at han skulle benke seg foran TV-en og følge oppgjøret tirsdag, men bedyret at han fortsatt skulle heie på favorittlaget Liverpool. Dermed er han nok litt skuffet etter det fortjente tapet mot Cristiano Ronaldo & co.

Real Madrids neste kamp i Champions League spilles 26. november, når Basel venter på bortebane. Liverpool møter Ludogorets på bortebane samme dag.

P.S: Kommentarfeltet stenger automatisk klokken 23 hver kveld. Diskuter gjerne kampen på våre Facebook-sider i stedet.

LES OGSÅ:


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.