RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Reuters/Scanpix)

Liverpool kommer til Oslo

Sist oppdatert:
- Stort for spillerne, klubben og meg personlig, sier Kent Bergersen.

Liverpool har mange ganger lagt deler av sesongoppkjøringen til Norge, og har møtt både Rosenborg, Vålerenga og landslaget.

Når det engelske storlaget kommer til Oslo for å spille treningskamp 5. august i år, er det imidlertid mot Lyn. Det kan bety kjærkomne kroner i kassen for den kriserammede Oslo-klubben.

- Akkurat nå er det mye viktigere for meg hvordan det går mot Rosenborg i kveld enn hvordan det går mot Liverpool i en treningskamp i august. Men det er klart at dette er stort for både spillerne, klubben og meg, sier Lyn-trener Kent Bergersen til Nettavisen.

Spilt mot Liverpool
Selv er han Liverpool-tilhenger på sin hals.

- Dette blir veldig spesielt for meg også, ettersom jeg er patriot. Jeg har jo også møtt Liverpool som spiller, sier Bergersen.

Han møtte favorittlaget to ganger som Rosenborg-spiller, én gang på Ullevaal og én gang på Anfield - en kamp som ble spilt bak lukkede dører, i forbindelse med overgangen til Stig Inge Bjørnebye.

- Dette blir en veldig positiv greie for klubben, og en fin test for spillerne på hvor man står i forhold til noen av verdens beste, sier Kent Bergersen.

Tok Lyn på senga
Ifølge Lyn-direktør Erik Langerud er det ennå ikke klart om kampen spilles på Ullevaal eller Bislett.

- Det er et praktisk spørsmål som ikke er helt avklart ennå. For å være helt ærlig ble vi litt overrasket over at Liverpool gikk ut med informasjon om kampen allerede i dag, for det er en del praktisk detaljer som ikke er helt avklart, sier Langerud til Nettavisen.

Men at det blir kamp, er det ingen tvil om, og at Lyn-miljøet jubler, er heller ingen hemmelighet.

- Vi startet denne prosessen rett før påske, og har jobbet hardt for å få det til. I tillegg til at det er morsomt å møte en så stor klubb, har dette selvfølgelig også en økonomisk side. Hvor mye vi tjener, er litt opp til oss selv og hvor mye vi klarer å gjøre ut av det, sier Erik Langerud.

Liverpools oppkjøring
Liverpool, som fortsatt kjemper om ligagull i England, offentliggjorde onsdag følgende terminliste for oppkjøringskampene.

15. juli: FC St. Gallen - Liverpool
19. juli: Rapid Wien - Liverpool
22. juli: Thailand - Liverpool (i Bangkok)
26. juli: Singapore - Liverpool (i Singapore)
2. august: Espanyol - Liverpool
5. august: Lyn - Liverpool

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere