*Nettavisen* Sport.

Liverpool-legende kritisk til gamleklubben

TØFF START: Ting har ikke helt gått etter planen for Jürgen Klopp. Han har til gode å vinne med Merseyside-klubben etter sine tre første kamper. Foto: Oli Scarff (Afp) Foto: Oli Scarff (Afp)

Sammenlignes med et kirkekor.

Det har vært en tøff start for Jürgen Klopp i Beatles-byen. Hans tre første kamper har endt med uavgjort, og han er den første Liverpool-treneren siden 1956 som ikke vinner noen av sine to første hjemmekamper.

Det så ut til å gå riktig vei for tyskeren og hans mannskap når Christian Benteke sendte de røde i ledelsen mot Southampton søndag. Bortelagets Sadio Mané ville det annerledes og sørget for poengdeling på Anfield.

- Det blir ikke skapt nok. Fotballen er ikke kjapp og rask, den er treg og forutsigbar. Det skapes ikke sjanser, fortviler Liverpool-legenden Jamie Carragher som nå jobber for SkySports.

Saken fortsetter under bildet

Klikk på bildet for å forstørre.

LEGENDE: Jamie Carragher spilte for Liverpool hele sin karriere. Foto: Steve Parsons (Pa Photos)

Til pause var ikke Carragher nådig i sin beskrivelse av hvordan hans tidligere klubb fremsto. Der Jürgen Klopp og hans Borussia Dortmund hadde vært «heavy metal football» så minnet Liverpool Carragher mer om et kirkekor.

- Det er ingen breddeholdere i troppen, det er et hav av spillere som spiller i tierrollen. Jeg har ingen aning hvordan overgangskomiteen trodde de alle skulle få plass, sa Carragher på søndag.

Også Graeme Souness mente det var altfor store problemer med troppen og at det eksisterer altfor mange like spillere i dagens Liverpool-tropp.

- Dette er det største problemet Klopp har. Hos Liverpool må han bli gitt tid til å få dette riktig. Det er ingen «quick fix». Han vet hvilke begrensninger han har, spillerne er for like. De vil alle ha ballen, så det er en vanskelig jobb han har foran seg, mener Souness.

Siden tyskerens anskomst til Merseyside har Liverpool spilt 0-0 mot Tottenham, 1-1 mot Rubin Kazan og 1-1 mot Southampton. Til helgen venter regjerende seriemester Chelsea som kan vise seg å bli den virkelige ilddåpen for Jürgen Klopp og hans menn.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.