Gå til sidens hovedinnhold

Liverpool må trosse historien

- Men det er mulig, tror Brendan Rodgers.

Liverpool har kommet skjevt ut i årets sesong.

Skal billetten til neste sesongs mesterliga sikres, må mannskapet til Brendan Rodgers gjøre noen ingen andre har klart tidligere.

22 poeng på 17 kamper lyder Liverpool-fasiten etter 2-2 og poengdeling mot Arsenal søndag. Aldri tidligere i Premier League-historien har et lag endt høyere enn sjetteplass til slutt med så få poeng etter 17 kamper, melder Opta.

At Liverpool har en voldsom oppgave foran seg, er det liten tvil om. Manager Brendan Rodgers er samtidig brennsikker på at laget hans har det som skal til for å løse oppgaven.

På spørsmål om Liverpool fortsatt kan sikre mesterligabilletten i andre halvdel av årets sesong, svarer nordiren:

– Ja, absolutt!

– Det kommer til å bli en stor utfordring. Selvfølgelig må vi ta igjen en del tapte poeng i tiden som kommer, men vi har tidligere vist som gruppe at vi kan få til en skikkelig seiersrekke, tilføyer han.

Ser til forrige sesong

Søndagens ene poeng hjemme på Anfield betyr at Liverpool er nummer ti på tabellen ved inngangen til julehøytiden. Bare én gang tidligere i Premier League-historien har klubben vært like svakt plassert på samme tidspunkt. Det var i 1992/93-sesongen.

Da endte de røde til slutt på sjetteplass.

Brendan Rodgers ser ikke fullt så langt tilbake.

– I andre halvdel av forrige sesong vant vi 11 kamper på rad, og skulle vi klare å få til en lignende rekke, kan det fort føre til at vi klatrer, sier han.

– Det viktigste er selvtilliten og ferdighetene i laget. I januar får vi tilbake Daniel Sturridge, og da er vi tilbake til å være det laget vi har vært de siste årene, tilføyer Liverpool-sjefen.

Ser framover

Nordiren tar med seg mye positivt fra søndagens kamp mot Arsenal, selv om laget hans måtte ha nesten sju overtidsminutter for å sikre seg det ene poenget.

– Vi har fortsatt en jobb å gjøre, men nå beveger vi oss i det minste i riktig retning, og det er det vi ønsker, sier Rodgers.

2. juledag er Liverpool på besøk hos Burnley. Det bør kunne bli tre etterlengtede poeng. Burnley står med bare tre seirer så langt denne sesongen og har bare Hull og Leicester bak seg på tabellen.

To dager senere står Brendan Rodgers ansikt til ansikt med gamle venner når hans tidligere arbeidsgiver Swansea gjester Anfield.

Juleprogrammet avsluttes så med hjemmekamp mot et formsvakt Leicester. (©NTB)

Reklame

Strømsjokket: Spotpris 77,72 øre - fastpris 24,90 øre