*Nettavisen* Sport.

Liverpool nærmer seg nytt Anfield

Foto: Getty Images / All Over Press

- Snart kan 60.000 få se fotball på Anfield.

Liverpool planlegger å sende inn byggesøknaden for den foreslåtte utvidelsen av Anfield før neste sesong. Utvidelsen av Merseyside-klubbens hjemmebane er ventet å koste 150 millioner pund og vil øke kapasiteten til 60.000 tilskuere.

Liverpool annonserte i oktober at klubben har valgt å bli på Anfield i stedet for å bygge en helt ny stadion i Stanley Park.

Ifølge Liverpool Echo må 90 hus rives for å gjøre plass for nye Anfield, og det er blant annet kjøp av disse husene som gjenstår før Liverpool kan sende inn søknaden.

Framgang
Skal vi tro klubbens administrerende direktør Ian Ayre går forhandlingene med huseierne fremover.

- Vårt mål er å utvide Anfield, men vi trenger visshet som kommer med kjøp av eiendommene, sier Ayre til Liverpool Echo.

- Gjennom anskaffelsen av dem har vi gjort stor framgang. Med en gang vi har skaffet oss alle kan vi fortsette med planene, sier Ayre, som forventer at kjøpene vil være unnagjort i løpet av sommeren.

- Vil endre våre forutsetninger
Liverpool-direktøren mener klubben er avhengig av en større stadion for å kunne konkurrere med ligaens toppklubber.

- Det er tre sentrale inntektskilder - medieinntekter, kommersielle inntekter og kampdagsinntekter, sier Ayre.

- Våre medie- og kommersielle inntekter er veldig imponerende, men vi henger etter med kampdagsinntekter. En ny stadion og spill i Champions League er noe som vil endre våre forutsetninger dramatisk. Vi er fast bestemt på å utvide stadion. Det ligger nå i hendene til andre, men vi håper vi vil klare å gjennomføre det fansen vår ønsker, forklarer Ayre.

Det har vært en lang prosess å få til en ny stadion for Liverpool. Allerede i 2000 avslørte klubben planene om en ny arena.

KONKURRANSE: Vil du vinne en New York Rangers-drakt signert av Mats Zuccarello Aasen? Alt du trenger å gjøre for å vinne, er å sende en mail med navn og adresse til konkurranse@nettavisen.no. Merk mailen med «Zuccarello». Konkurransen stenger 01. juli.

P. S: For å vinne må man være medlem av Nettavisen-sportens Facebook-gruppe. Trykk «like» for å bli medlem, hvis du ikke allerede har gjort det. Lykke til!

MER FRA NETTAVISEN:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag