RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Liverpool ned på jorden igjen

Foto: Afp/Scanpix
Sist oppdatert:
Tottenham festet grepet om femteplassen med seier på Anfield.

LIVERPOOL-TOTTENHAM 0-2:

Tre kamper med festfotball og nyheten om at Kenny Dalglish hadde fått permanent kontrakt hadde ført til at det var stor optimisme rundt Liverpool før søndagens kamp mot Tottenham.

Men med tomålstap kom Liverpool-fansen ettertrykkelig ned på jorden igjen. Spillet var ikke til å kjenne igjen fra de siste kampene, og det var ikke mye å si på at et skadepreget Tottenham vant.

Mål av Rafael van der Vaart og Luka Modric førte til 2-0-seier til Tottenham.

Kampen var preget av lite sjanser, og man skulle ikke tro at det ble spilt om en plass i Europa neste sesong.

Seier til Liverpool hadde sikret plass i Europa League neste sesong, men nå er det Tottenham som leder i kampen om femteplassen.

- Vi visste det kom til å bli en vanskelig kamp. Liverpool har vært i god form og Kenny Dalglish har gjort en fantastisk jobb siden han tok over. Men jeg syns vi holdt bra på ballen og spilte bra i dag, sa Tottenham-manager Harry Redknapp i et TV2-sendt intervju etter kampen.

Tottenham sjokkåpnet
Tottenham hadde ikke vunnet på sine fem siste kamper, mens Liverpool har vunnet sine tre siste med en samlet målforskjell på 13-2. Men man så ingenting av formforskjellen i åpningen av kampen.

Tottenham åpnet best og allerede etter ni minutter lå ballen i nota. Rafael van der Vaart fikk ballen på utsiden av 16-meteren og fyrte av et skudd. Det gikk via et Liverpool-bein og opp i høyre kryss.

Etter scoringen kom Liverpool mer med i kampen, men klarte ikke å skape de store sjansen. Nærmest var Andy Carroll da han headet ballen over fra en god posisjon og Luis Suarez sitt frispark som gikk rett utenfor like før pause.

- Begynte ikke bra nok
Liverpools nå permanente manager, Kenny Dalglish, var ikke fornøyd etter kampen, og spesielt ikke med starten.

- Jeg mener de startet bedre enn vi gjorde. De scoret målet og vi begynte egentlig ikke å spille før etter 25-30 minutter, sa Dalglish etter kampen, ifølge ClickLiverpool.

- Vi begynte å se bedre ut, men så fikk de den andre scoringen og det gir dem virkelig fordelen i kampen. Det var vanskelig for oss å bryte de ned, forklarer skotten.

- Jeg tror ikke Pepe Reina var overarbeidet i dag, men vi spilte aldri så bra som vi kan spille, mener Dalglish.

Billig straffe?
Ti minutter etter pause fikk Tottenham straffe. Steven Pienaar fintet bort noen Liverpool-forsvarer før han avanserte mot straffefeltet. Da kom John Flanagan inn i ryggen på Pienaar og kantspilleren gikk ned. Dommer Howard Webb dømte straffe, men reprisene viste at situasjonen muligens hendte utenfor straffeltet. En situasjon som kommer til å bli omdiskutert.

Uansett, Luka Modric var iskald og doblet ledelsen for Tottenham.

Liverpool hadde det meste av spillet etter scoringen, men de store sjansene uteble. Liverpool forsøkte å sette innpå Jonjo Shelvey og David N'gog, men det hjalp lite og bekrefter vel heller at stallen til Liverpool ikke er den beste.

Kampen endte med tomålseier til Tottenham.

Tottenham møter et Birmingham som kjemper for livet i Premier League i siste kamp, mens Liverpool drar til Villa Park for å møte et Aston Villa uten noe å spille for. Resultatene i de kampene vil avgjøre hvem av de to klubbene som skal representere England i neste sesongs Europa League.

- Skuffende for spillerne
Liverpool har fått et løft etter at Kenny Dalglish tok over laget, og på det tidspunktet var det nok ikke mange som tenkte på europacupspill. Dalglish skulle ønske at den gode formen hadde resultert i en garantert plass i Europa League.

- Det var skuffende for spillerne fordi det hadde vært en passende måte å avslutte sesongen på. Det hadde vært en belønning for innsatsen de har lagt ned siden januar, men det hadde kanskje vært for mye av et eventyr.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere