*Nettavisen* Sport.

Liverpool-oppkjøper slår tilbake

Foto: Reuters/Scanpix

Hevder påstand i engelsk avis om snarlig salg av Liverpool er bare vås.

28.12.06 14:44

Dubai International Capital (DIC) slår kraftig tilbake mot påstander fremmet i den engelske avisen Daily Telegraph onsdag.

Det var onsdag at den respekterte avisen hevdet at investeringsselskapet fra Dubai, favoritten til å kjøpe opp Liverpool FC, ikke hadde planer om å sitte med kontrollen til lenger enn 2014.

Samtidig påsto Daily Telegraph at det ikke lå an til at nye spillere ville bli innkjøpt.

- Skulle DIC ta over klubben, vil Liverpool bli veldrevet, både på og utenfor banen, og vi er nå i ferd med å gjøre grunnarbeidet for at dette skal bli tilfellet.

- DIC er en seriøs investor med betydelig ressurser til disposisjon, noe som gir selskapet muligheten til å tenke langsiktig.

DIC hevder nå at det vil bli satt av midler til spillerkjøp, skulle de ta over eierskapet i Englands mest suksessrike klubb gjennom historien, og at investoren ikke vil blande seg i den daglige driften av Liverpool FC.

- Hva vi kommer til å gjøre ved en overtakelse, er å forsikre oss om at Liverpool får en best mulig finansiering på plass og være mest mulig suksessfulle under DICs ledelse.

For å kunne ta over kontrollen av Liverpool FC, må DIC med om lag fem milliarder norske kroner. Drøyt to milliarder går til ny stadion.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.