Gå til sidens hovedinnhold

Liverpool overbeviste i Bulgaria

Liverpool lettet presset på manager Gérard Houllier ved å score fire mål i Bulgaria på vei til åttedelsfinale i UEFA-cupen.

Liverpool kom til bortekampen mot Levski Sofia med 2-0 å gå på fra hjemmekampen, men aktet ikke å forsvare seg til 4. runde. Steven Gerrard og Michael Owen doblet forspranget i løpet av kampens 11 første minutter.

Vertene reiste seg og utlignet ved Georgi Ivanov og Sasha Simonovic, men de trengte tre mål til for å gå videre. I stedet nikket Dietmar Hamann inn et nytt ledermål for Liverpool like før pause, og Sami Hyypiä fastsatte resultatet til 4-2 med et nytt hodestøt i 2. omgang.

- De tidlige scoringene hjalp oss i dag. Vi dro nytte av et gavmildt forsvar, sa Houllier, som særlig skrøt av Owen.

Landslagsspissen har slitt den siste tiden, men han feiret forlovelsen sin med sitt 22. europacupmål for klubben.

- Han var på hugget i dag, men særlig likte jeg å se ham jobbe så hardt for laget. Han er ikke bare en stjerne, men en lagspiller, sa manageren ifølge NTB.

Houllier har fått mye kritikk for Liverpools skuffende resultater denne sesongen, og det er nå blitt kjent at han forrige måned også mottok en drapstrussel. Avansementet i UEFA-cupen, og måten det ble oppnådd på, vant nok tilbake iallfall noen av hans gamle beundrere blant klubbens tilhengere.

Liverpool har for øvrig ikke tapt en bortekamp i UEFA-cupen siden Celta vant for fem år og fire måneder siden i Houlliers første kamp som enerådende manager i klubben, etter at Roy Evans trakk seg.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot