Liverpool raider Manchester City

Foto: Getty Images / All Over Press

Men ikke for spillere.

03.05.13 07:59

Andy Sayer og Kevin Hunt flytter fra Manchester City til Liverpool.

Duoen har vært nøkkelmedlemmer av Manchester Citys speidernettverk de siste årene, men følger nå etter Dave Fallows og Barry Hunter som gikk samme vei i fjor.

Det betyr at fire City-speidere har forlatt Etihad Stadium til fordel for Liverpool og Anfield det siste året.

En del City-speidere skal ifølge Telegraph være lut lei av at klubben satser på etablerte spillere for store penger i stedet for å satse på å hente inn unge talenter.

Forrige måned forklarte Liverpool-direktør Ian Ayre hvordan Liverpool satser på en samarbeidsløsning når overganger skal diskuteres.

Eierne ønsker en sikkerhet som gjør at klubben ikke kjøper eller selger spillere, uten at flere personer er involvert i vurderingsprosessen.

Etter eiernes skjønn har nemlig manageren hatt for mye makt i klubben de siste årene, og det har blitt gjort for mange bomkjøp.

Brendan Rodgers holder likevel fast ved at det er han som har siste ord og vil ikke hente spillere han ikke ønsker seg. Han har likevel akseptert at noen av hans ønsker kan bli avslått av styret.

Liverpool-manageren mener dette ikke er veldig annerledes fra andre klubber.

- Vi har en rekke folk i forskjellige roller som jobber for oss; speidere og analytikere, som vil se etter spillere som passer vår profil.

Jakten på Swanseas Ashley Williams kan bli en test for hvordan dette vil fungere. Manageren skal være veldig interessert i å hente sin tidligere elev, mens speiderne ser på yngre alternativer.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.