RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Carragher: - Skremmende

Liverpool rotet bort 3-0-ledelse mot Sevilla

Sist oppdatert:
Det så lenge ut til å bli en drømmekveld for Liverpool. Men bortekampen mot Sevilla ble til slutt et mareritt.

SEVILLA - LIVERPOOL 3-3:

Liverpool ledet 3-0 til pause og hadde tilsynelatende full kontroll. Men er det noen som bør vite at 3-0 er en farlig ledelse, er det nettopp Champions League-vinnerne fra 2005.

Klopp: - Føles skikkelig ille

Sevilla slo nemlig voldsomt tilbake i andre omgang og sørget for at kampen til slutt endte 3-3.

- Vi sluttet å spille fotball i andre omgang, oppsummerer en skuffet Liverpool-manager Jurgen Klopp i et intervju med Viasat etter kampen.

Utligningen kom så sent som tre minutter på overtid, og dermed glapp seieren på bittert vis for et Liverpool-lag som spilte festfotball før pause.

- Det føles skikkelig ille, og det føles som et tap. Men hvis vi hadde sagt uavgjort før kampen, hadde vi vært ganske fornøyd, selv om vi alltid vil vinne, sier tyskeren.

Før tirsdagens kamp hadde Sevilla spilt 25 hjemmekamper på rad uten å tape. Aldri hadde spanjolene tapt en europeisk hjemmekamp med mer enn to mål. Tirsdag viste de hvorfor da de demonstrerte enorm karaktervilje og kom tilbake fra 0-3.

Kan fortsatt vinne gruppa

Da Jurgen Klopp ble spurt av Jan Åge Fjørtoft på Viasat etter kampen om hva han hadde sagt til spillerne i pausen, måtte tyskeren riste på hodet.

- Jeg aner ikke akkurat nå. Men jeg sa i hvert fall ikke at vi skulle slutte å spille fotball, sier Klopp.

Med ni poeng etter fem kamper er rødtrøyene fortsatt i førersetet når det gjelder gruppeseieren. Det kan samtidig spøke for avansement for Liverpool.

Skulle de tape på hjemmebane mot Spartak Moskva i siste kamp, samtidig som Sevilla vinner mot Maribor, så ryker avansement for Jürgen Klopp og hans gutter.

Seier på hjemmebane mot de russiske mesterne, vil uansett sikre de rødekledde fra Merseyside seieren i gruppe E.

Tidligere Liverpool-helt Jamie Carragher var oppgitt på gamleklubbens vegne etter kampen.

- Det er bra det ikke er lov til å banne på TV, for denne andreomgangen gjør at jeg får lyst til å si mange stygge ord, sier Carragher til Viasat etter kampen.

- Skremmende

Han reagerer på at laget falt sammen som et korthus etter pause.

- Mangelen på fotballforståelse i dette Liverpool-laget er skremmende når man tenker på spillerne de har. Det var som å se på barnefotball i andre omgang. Å rote bort store ledelser har skjedd for ofte på Klopps vakt, og han må ta sin del av ansvaret, sier Carragher.

Det som uansett er gledelig for manager Jurgen Klopp er at gjestene scoret to av målene på dødball, noe de ikke har vært bortskjemte med de siste sesongene.

- Klopp tror vel knapt det han ser. Liverpool har vært bedre på offensive dødballer den siste tiden, forrige sesong var det lite fornuftig vi så der. Nå har de scoret to cornermål fra samme side, sa Viasat-kommentator Morten Langli da dødballmål nummer to ble et faktum i første omgang.

ROTET VEKK SEIEREN: Roberto Firmino og Liverpool.

LES: Detaljert kampreferat

Kampens første scoring kom allerede da kampuret viste 1.28. En corner ble stusset videre av Georginio Wijnaldum på nærmeste stolpe, og bak i feltet lå Roberto Firmino og lurte. Fra fem meter hadde han ingen problemer med å sende gjestene i føringen, og dermed hadde Liverpool fått en drømmestart på kampen.

Scoringen var for øvrig Liverpools raskeste nettkjenning noensinne i en Champions League-kamp.

I en morsom og offensivt preget fotballkamp kom store sjanser på løpende bånd. Bare en glimrende redning fra Liverpool-keeper Loris Karius hindret utligning da Nolito vendte bort Joe Gomez og skjøt fra ti meter.

Så var det gjestenes tur til å prøve seg, men Firmino klarte ikke å score sitt andre for dagen da han kom alene med Sevilla-keeper Sergio Rico, som reddet til corner.

Men på den påfølgende corneren skulle det smelle igjen. Og det var en tro kopi av kveldens første scoring. Et hjørnespark fra høyre ble stusset videre av Firmino, og på bakerste dukket Sadio Mané opp og sendte ballen i mål.

SPENSTIG: Sadio Mané spilte en god kamp mot Sevilla og tegnet seg på scoringslisten.

Og når det regner, så pøser det ned. Bare åtte minutter etter 2-0 måtte Sevilla-keeper Sergio Rico hente ballen ut av nettet for tredje gang denne tirsdagskvelden. Mané satte voldsom fart på en kontring og avsluttet fra skrått hold, men Rico reddet det første forsøket. Returen havnet rett i beina på Firmino, og brasilianeren fikk en enkel jobb med å sette inn 3-0 i det tomme buret.

Liverpool skapte flere sjanser utover i omgangen, men det sto fortsatt 3-0 i favør gjestene da lagene gikk til pause.

Fullstendig kok

Fem minutter inn i andre omgang kom reduseringen. Ever Banega fant Wissam Ben Yedder i boksen, og han headet inn 3-1-scoringen for vertene.

Da fikk Sevilla blod på tann. Og ni minutter senere ble det dramatikk da en svak Alberto Moreno felte Ben Yedder og lagde straffespark.

Ben Yedder satte ballen i mål bak Karius fra ellevemeteren, men dommeren bestemte at straffesparket skulle tas på nytt, trolig fordi en Sevilla-spiller løp inn i feltet for tidlig.

Da var Ben Yedder iskald, byttet hjørne og satte inn 3-2-scoringen med et sikkert straffespark.

- Det vitner om stor psyke hos en stor fotballspiller, roste Langli på Viasport.

Sevilla trykket voldsomt på for 3-3, men det ga Liverpool gode kontringsmuligheter. Både Emre Can og Mané hadde hver sin gedigne mulighet til å punktere kampen, men begge sløste bort sjansene.

Tre minutter på overtid klarte ikke Liverpool å stå imot lenger. Sevilla utlignet til 3-3 og sørget dermed for et comeback for historiebøkene da Guido Pizarro satte ballen i mål fra kloss hold.

Flere mål ble det ikke, og en svært underholdende fotballkamp endte dermed uavgjort.

Nå gjenstår det én kamp før gruppespillet er ferdig. Liverpool avslutter hjemme mot Spartak Moskva 6. desember, mens Sevilla møter Maribor samme dag.

LES OGSÅ:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere