*Nettavisen* Sport.

Liverpool sa nei til 1 milliard kroner

Foto: PAUL ELLIS (AFP)

- Kanskje bra om de ikke kvalifiserer seg til Mesterligaen.

06.04.10 12:32

Liverpool er på like desperat pengejakt som de er på poengjakt for tiden.

Mens laget trenger flaks og dyktighet i Premier League-innspurten for å klare den viktige fjerdeplassen som kan gi mesterligaspill, trenger de også nye investorer for å betale ned på lånet som dagens eiere Tom Hicks og George Gillett har tatt opp.

Bød på 40 prosent
Et konkret bud fra amerikanske Rhone-gruppen på snaut en milliard kroner for 40 prosent av aksjene er nå avslått av de amerikanske eierne. Det gjøres selv om Liverpools bank, Royal Bank of Scotland, har krevd at det betales ned rundt 900 millioner kroner på lånet før sommeren. Dette må gjøres gjennom ny, frisk egenkapital som kun et salg realistisk sett kan fremskaffe.

Det antas at Hicks og Gillett håpet å få et bedre bud på klubben, og at de derfor avslo det eneste konkrete tilbudet som lå på bordet. Men det kan være de må vente lenge på et bedre bud.

Mesterliga-miss minker markedsverdien
Dersom Liverpool ikke kvalifiserer seg til Mesterligaen vil det senke markedsprisen på klubben. Skjer det vil det kunne føre flere investorer på banen.

- Kvalifisering til Mesterligaen er ikke nødvendigvis det beste utfallet for potensielle investorer, sier en kilde til The Independent.

Han tenker nettopp på det faktum at Hicks og Gillett kan bli nødt til å selge klubben billigere enn de ønsker om ikke Liverpool klarer fjerdeplassen, og Royal Bank of Scotland fortsetter å presse på med sitt krav.

Flere investorer
Liverpool har tidligere blitt linket til et salg til forretningsmenn i både India og Midt-Østen, men forsøkene har strandet. Etter at budet fra Rhone-gruppen strandet meldes det at det fortsatt er to mulige investorer på trappene.

Hovedårsaken til at det ikke ble noe salg i denne omgang synes å være at Rhone-gruppen ville sikre seg at de ikke ble en passiv investor som ble overkjørt av Hicks og Gillett i enhver sammenheng. De ville at amerikanerne ikke skulle kunne kombinere deres respektive eierandeler på 30 prosent for å beholde full kontroll.

Enn så lenge er det uansett fortsatt Hicks og Gillett som styrer Liverpool, så gjenstår det å se om de senker sitt prisforlangende dersom klubben ikke klarer å kvalifisere seg til Mesterligaen.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.