*Nettavisen* Sport.

Liverpool-seier verdt millioner

Foto: (PA/Scanpix)

Men Liverpool skulle gjerne kjempet om så mye mer enn åtte millioner kroner.

20.04.10 09:09

LIVERPOOL-WEST HAM 3-0:

Mesterligaen er verdt hundrevis av millioner kroner for Liverpool.

Men dit kommer de trolig ikke neste sesong.

Tottenhams seirer mot Arsenal og Chelsea den siste uka har nemlig sørget for at Liverpool nå ligger hele fem poeng bak Tottenham i kampen om 4. plassen. Det blir ikke bedre av at Liverpool bare har tre seriekamper igjen å spille. Tottenham har fire. I tillegg må de røde også passere Manchester City på veien.

Derfor kjemper nå Liverpool mest for å avslutte sesongen sterkt, komme høyest mulig, foran Everton og samtidig sørge for at de står best mulig rustet foran semifinalen i Europa League. Der møter de Atletico Madrid borte torsdag.

Bli varslet når Messi scorer!

Tjente åtte millioner
Og så handler det også om littegrann penger. For hver plassering Rafael Benitez´ menn kan klatre på tampen av sesongen, så sikrer de nemlig litt ekstra penger i kassa.

Mandag kveld passerte Liverpool Aston Villa på tabellen. De avanserte til 6. plass. Og forskjellen på 6. og 7. plass til slutt er på om lag åtte millioner kroner i premieutbetalinger etter sesongen. I fjor var nemlig hver plassering i Premier League verdt 761.000 pund.

I år blir det trolig litt mer enn det også.

Uten at så altfor mange i Liverpool tenkte på det mandag.

47 lange år
I stedet fikk hjemmefansen se en enkel seier. West Ham hadde ikke slått Liverpool på Anfield siden 1963 - året John F. Kennedy ble skutt og drept.

De var aldri i nærheten mandag, heller.

Yossi Benayoun gjorde tidlig 1-0, David Ngog økte og Sotiris Kyrgiakos satte punktum med 3-0 etter hvilen.

Det betyr for West Hams del at de fortsatt ligger utsatt til på 17. plass på tabellen. Hull på nedrykksplass ligger bare tre poeng bak, og har én kamp til gode. West Ham har imidlertid bedre målforskjell enn Iain Dowies menn.

PS. Det var bare 37.000 tilskuere til stede på Anfield mandag. Det er 5.000 mindre enn vanlig. Det blir spekulert i om asken og reiseproblemer skal ha noe av skylda. I tillegg blir det rapportert at noen Liverpool-fans holdt seg borte i protest mot styringen av klubben.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.