*Nettavisen* Sport.

Liverpool-sjefen refser kritikerne

Foto: (AFP/Scanpix)

- Folk har ikke peiling, sier Rafa Benitez.

10.04.10 21:04

Det har vært en tung sesong for Liverpool så langt, og selv om det likevel kan ende med triumf i Europaligaen og en fjerdeplass i Premier League, står det nok ikke i stil med det som forventes.

Liverpool-manager har naturlig nok også måtte tåle mye kritikk som en følge av lagets mange svakt opptredener denne sesongen, men enn så lenge har spanierens jobb vært trygg.

Omstridt Torres-bytte
Under ligakampen mot Birmingham, ristet mange på hodet da manageren valgte å bytte ut storscorer Fernando Torres 30 minutter før slutt på stillingen 1-1, som også ble sluttresultatet.

Blant annet kunne man se en tydelig oppgitt Steven Gerrard riste på hodet da Torres ble byttet ut til fordel for franske David Ngog. Også media var snare om å kritisere spillerbyttet.

Nå slå imidlertid Benitez tilbake mot kritikerne, og mener at de fleste som uttaler seg, ikke har peiling på hva de snakker om.

- Jeg har fått høre mye rart. Folk har ikke peiling når de uttaler seg om byttet, eller hevder ting som at Torres ikke var utslitt, sier Liverpool-sjefen ifølge Sky Sports.

- Noen hevder at han ikke var sliten, fordi han ikke har spilt så mye i det siste. De som sier det, tar feil, poengterer spanieren.

- Måtte ha friske bein
Benitez er klar på at han gjorde det eneste rette da han tok ut Torres, og viser til at spissen har slitt med en kneskade og generell utmattelse gjennom store deler av denne sesongen.

- Vi spilte 60 minutter med 10 mann borte mot Benfica, og alle måtte jobbe hardt. Javier Mascherano, Daniel Agger og Torres var alle helt kjørte etter det oppgjøret, forteller Benitez.

- Vi ønsket å starte Birmingham-kampen med Torres, fordi han kan utgjøre en forskjell. Men så fort vi oppdaget at han ikke bidro særlig, måtte vi få inn friske bein, sier treneren.

- Ngog gjorde jobben
Den hardt pressede manageren mener videre at David Ngog gjorde en meget god figur da han kom inn, og byttet slik sett var vellykket.

- Ngog utgjorde en forskjell. Med ham på banen skapte vi seks sjanser på 30 minutter. Vi kan alltids snakke om Torres, men det var Ngog som gjorde jobben. Med Torres på banen kom vi ikke til slike sjanser. Vi i trenerapparatet har faktisk bedre peiling på spillerne og deres form, enn hva utenforstående har, avslutter den tidligere Valencia-bossen.

Søndag spiller Liverpool mot Fulham. Da har Benitez og gjengen nye muligheter til å sikre poeng i kampen om den viktige fjerdeplassen.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.