RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Liverpool-spiller startet fantastisk snuoperasjon

Foto: Michel Euler / Ap
Frankrike unngikk VM-fadese.

FRANKRIKE - UKRAINA 3-0 (3-2):

Frankrike rettet opp inntrykket og tok seg til fotball-VM med 3-0 over Ukraina tirsdag. «Les Bleus» slår følge med Kroatia, Portugal og Hellas fra omspillet.

Frankrike snøt dermed Ukraina for Brasil-tur med 3-2 sammenlagt. Samtidig unngikk Didier Deschamps ydmykelsen med å bli første landslagssjef til ikke å ta Frankrike til et sluttspill siden stornasjonen sist feilet i 1994.

Liverpool-stopperen Mamadou Sakho ga hjemmepublikummet tilbake VM-håpet da han scoret på en returball fra Andrej Pjatov etter 22 minutter. Ukraina-keeperen strakte seg langt og avverget et skudd, men han maktet ikke å klarere ballen.

Like etter var Paul Pogba nær å gjøre 2-0 med et langskudd, men ballen strøk tverrliggeren. Jubelen var derfor stor da Real Madrid-stjernen Karim Benzema lyktes og doblet ledelsen. Frankrike utlignet ukrainernes 2-0-forsprang med et solid stormløp på 34 minutter i egen storstue.

Bedre gikk det ikke for Ukraina da Jevgen Khatsjeridij fikk sitt annet gule kort tidlig i andre omgang. Gjestene måtte dermed prøve å holde unna et fransk lag med VM i siktet med én mann mindre. Vondt ble til verre med Oleg Gusevs selvmål etter 72 minutter.

Før kampen var den franske optimismen mer enn lunken. En undersøkelse i Le Parisien viste at nærmere 90 prosent svarte nei på spørsmålet om Frankrike kom til å ta seg til VM. En kanonkamp snudde alt på hodet for «Les Bleus».

Frankrike er klar for sitt 14. VM-sluttspill. Landet ble verdensmester på hjemmebane i 1998. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere