RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Liverpool stanget mot veggen

Foto: REUTERS
Sist oppdatert:
Liverpool møtte en PSV-murvegg på Philips Stadion, og fikk bare med seg ett poeng.

PSV EINDHOVEN - LIVERPOOL 0-0: Det er nok likevel Rafael Benitez & co fornøyde med.

For Liverpool imponerte ingen tirsdag kveld.

The Reds - for anledningen i gult - spilte solid og kontrollert mot de nederlandske mesterene. Men det var dårlig med fremdrift foran PSV-målet.

Sjansefattig

Første omgangs eneste skikkelige sjanse var det faktisk hjemmelaget som sto for, da Arouna Kone - fra vel 20 meter - smelte ballen i treverket og over etter ni minutter. En fantastisk prestasjon fra Kone som hadde fortjent en bedre skjebne enn utspark fra mål.

Noe særlig mer skjedde det ikke før hvilen. PSV var merkelig defensive på hjemmebane og ville tydeligvis ikke ta noen sjanser fremover.

Liverpool kontrollerte det meste av banespillet og Craig Bellamy kjempet iherdig på topp for å få hull på scoringsbyllen, men det forble målløst.

Annen omgang startet omtrent som den første, med en liten forskjell: nå begynte også Liverpool å virke tannløse. Spesielt i midtbaneleddet var det tydelig noe som «manglet».

Benitez så det samme som alle Liverpool-fans og hadde bare en ting å gjøre; sette inn Steven Gerrard, som var benket for anledningen.

Gerrard satte fart

Det hjalp for Merseyside-klubben. Den iltre midtbanespilleren, som erstattet Bellamy etter 72 minutter, satte umiddelbart fart i Liverpool og bidro til flere gode oppspill.

Han kunne også avgjort hele kampen selv.

Ett minutt før full tid fikk Gerrard ballen på 20 meter og klinket til på hel volley - på innsiden av stolpen og ut. Et nydelig og vel utført skudd av 26-åringen, som bokstavelig talt var millimetere fra å gå inn i nettet bak PSV-keeper Gomes.

Nå venter Galatasaray på Anfield 29.september. Der må Liverpool vinne, skal drømmen om en kopi av Champions League-triumfen fra 2005 holdes i live.

I kveldens andre kamp i gruppe C delte Galatasaray og Bordeux poengene med 0-0 på Atatürk Olimpiyat.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere