RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Liverpool-stjernene lekte seg: - Klasseforskjell

Sist oppdatert:
Jürgen Klopps menn vartet opp med målfest i Champions League.

MARIBOR - LIVERPOOL 0-7:

Liverpool tok sin første seier i denne sesongens utgave av Champions League tirsdag kveld, da Maribor nærmest ble feid av banen.

Allerede etter 20 minutter ledet gjestene 3-0, etter scoringer av angrepstrioen Roberto Firmino, Philippe Coutinho og Mohammed Salah.

- Klasseforskjell

Rett før pause la Salah på til 4-0.

Dermed ble Liverpool, ifølge Opta, det første engelske laget noensinne med 4-0-ledelse til pause på bortebane i en Champions League-kamp.

- Enorm overkjøring. Det er klasseforskjell, konkluderte Viasport-ekspert Morten Langli om Liverpools oppvisning i pausen.

Liverpool står for øvrig også med den største seieren i Champions League-gruppespillet noensinne, 8-0 over Besiktas i 2007. Real Madrid tangerte imidlertid denne rekorden med sin seier over Malmö i 2015.

Tirsdag nøyde de seg med 7-0. Firmino, Alexander Oxlade-Chamberlain og Trent Alexander-Arnold scoret målene etter hvilen.

- Voksen prestasjon

Opta kunne også melde at dette er den største seieren på bortebane for et engelsk lag i Champions League, noensinne. To andre ikke-engelske lag har vunnet 7-0 på bortebane i turneringen tidligere. Marseille borte mot MSK Zilina i 2010 og Sjkahtar Donetsk borte mot BATE i 2014.

Resultatet betyr at Liverpool nå står med fem poeng etter tre kamper i gruppe E og har dermed stø kurs mot avansement fra gruppen.

- Vi scoret vidunderlige mål, spilte vidunderlig fotball og det så ut som Maribor ikke var spesielt gode, men det er vanskelig å spille mot oss. Jeg er utrolig glad for at vi holdt konsentrasjonen oppe også i andre omgang. Vi kontrollerte kampen og det var en voksen prestasjon, sier Liverpool-manager Jürgen Klopp til BT Sport etter kampen.

- Sju mål er utrolig, men presset og kontringene, det var nær ved at jeg feiret det, for det var så bra. Maribor er et veldig godt fotballag, men det klarte ikke å håndtere oss, sier tyskeren videre.

I gruppens andre kamp tirsdag slo russiske Spartak Moskva noe overraskende spanske Sevilla og russerne står nå også med fem poeng.

SENTRALE: Både Roberto Firmino og Philippe Coutinho var sentrale da Liverpool lekte seg med Maribor i Champions League tirsdag.

Tre raske mål

Liverpool fikk en drømmestart borte i Slovenia og allerede etter tre minutters spill sørget Roberto Firmino for å sende gjestene foran.

Maribor mistet ballen etter en svak pasning og Mohamed Salah ble spilt opp på høyresiden. Egypteren tok med seg ballen og fant Firmino foran mål og endelig fikk brasilianeren igjen kjenne på følelsen av nettsus.

Ti minutter senere doblet Philippe Coutinho ledelsen. James Milner, som hadde fått en sjelden sjanse fra start, ble spilt fint opp av Salah og innlegget mot Coutinho var presist. Fra rundt 14 meters hold traff brasilianeren godt og keeper Jasmin Hadanovic rakk aldri fram.

Gjestene fra England fortsatte å kjøre på og hadde full kontroll. Etter 19 minutter var det Salahs tur til å finne nettet. Firmino spilte småpent fram til lagkameraten og alene med keeper gjorde Salah ingen feil.

Liverpool har slitt med å sette sjansene i mål den siste tiden, men på de første 20 minuttene tirsdag var Jürgen Klopps lag både effektive og gode.

Lekte seg

Fem minutter før hvilen økte Liverpool ledelsen ytterligere. Coutinho hadde ballen midtveis inne på Maribors banehalvdel og spilte en smart ball ut mot Alberto Moreno som kom på løp til venstre. Spanjolen slo hardt inn foran mål og der var Salah frampå, i duell med Firmino. Begge jublet for scoringen, men TV-produceren ga målet til egypteren.

LEKTE SEG: Mohamed Salah og de andre Liverpool-stjernene.

Liverpool kunne fort også ha ledet mer til pause, men nøyde seg med fire scoringer i første omgang, mens vertene hadde svært lite å by på.

Scoringsfesten fortsatte for Liverpool etter hvilen og ti minutter ut i andre omgang satte Firmino inn sitt andre mål for kvelden. Coutinho slo et frispark mot sin landsmann og Firmino stusset enkelt inn 5-0.

Utover i andre omgang gjorde Liverpool flere bytter og inn kom blant andre Alex Oxlade-Chamberlain. Med kvarteret igjen av kampen fikk nykommeren en gedigen mulighet til å sette inn sitt første Liverpool-mål, men alene med keeper Hadanovic, ble avslutningen for svak.

Chamberlains første

Fem minutter før slutt skulle likevel den tidligere Arsenal-spilleren få sin scoring. Innbytter Daniel Sturridge spilte fram og igjen kom Chamberlain alene med keeper og denne gangen plasserte han ballen sikkert i mål.

7-0 skulle det også bli. Rett før slutt fikk Trent Alexander-Arnold ballen i god posisjon og banket den i mål, via en motspiller.

Flere mål ble det ikke.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere