RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Pa Photos / Mike Egerton

«Liverpool-supportere er like dårlige vinnere som tapere»

Liverpool- og United-fansen i ordkrig i Nettavisens kommentarfelt.

Etter at Nettavisen publiserte en sak om Manchester Uniteds forsmedelige poengtap mot Fulham søndag, kokte kommentarfeltet fullstendig over.

Fulhams utlikning langt inne i overtiden, sørger for at erkerival Liverpool nå kan konstatere at de har ei luke på hele ni poeng ned til United.

Under sir Alex Fergusons regjeringstid var det så langt unna hverdagskost som det var mulig å komme.

Derfor har en rekke Liverpool-supportere benyttet anledningen til å strø salt i såret til seiersvante United-fans.

Her følger et utvalg av det som ble ytret i Nettavisens kommentarfelt søndag.

«Godt å se at søpla får motgang»
«De er ikke engang et middelmådig lag lenger, og så får vi håpe at det går enda dårligere med dem. Heia Liverpool, vi har ikke noe å frykte fra det bakgårdslaget der.»

«Godt å se søpla få motgang, og nå skal dere få kjenne hvordan Liverpool har hatt det i mange år. Regner vel med at supporterklubben til United i Norge vil miste en haug med "supportere" nå»

«Kan ikke huske å ha sett United så bleke og tafatte noen gang, noe er alvorlig galt. Nei, skal en se god fotball bør en ta motorveien vestover til beatlesbyen. YNWA»

United-fansen var imidlertid ikke sen med å replisere.

«Liverpool-supportere er like dårlige vinnere som tapere. Å glede seg over at andre gjør det dårlig, er vel den eneste gleden dere har kjent de siste 20 årene. På tide å vokse opp!»

«Trenger ikke å komme med unnskyldninger for Liverpool-supporterne. Det får være skam nok i seg selv å være en Liverpool-fan.»

«Hva er poenget med at dere signerer alt med YNWA? Det ser helt sykt ut. Er dere en slags hjernevasket kult eller noe?»

- Ting snur fort
Rivaliseringen mellom Englands to mestvinnende klubber gjennom tidene, er verdensberømt. Her hjemme i Norge er det alltid en snakkis. Daglig leder Tore Hansen, i Liverpools supporteklubb i Norge, forstår at hans likesinnede benytter anledningen til å hovere, men vil ikke selv kaste seg på bølgen.

- Jeg er ingen stor tilhenger av at Liverpool-fans spyr ut hoverende meldinger til United-fansen når de ligger under med et mål tidlig i en kamp. Ting kan snu ekstremt fort, og det så vi også på søndag, da United snudde kampen i løpet av tre minutter.

- Likevel må Uniteds trofaste tilhengere tåle såpass. Humør og spøk i fotballen går begge veier, og jevner seg som regel ut over tid, sier Tore Hansen til Nettavisen.

- Ønsker å markere seg
Hansen er også kvikk med å påpeke at dette er noe Liverpools supportere har ventet på i en årrekke.

- Det kan naturligvis eskalere og bli stygt. Men vi har blitt undertrykt av Manchester United i 20 år, og da blir det fort slik at mange ønsker å markere seg, sier Hansen.

- Er det en forskjell på stemningen mellom de to supportergrupperingene denne sesongen?

- Nei, i grunn ikke. Det eneste er vel at situasjonen er snudd på hodet, bedyrer Hansen.

Og akkurat det ønsker Hansen å utdype grundigere.

- Da jeg så Uniteds kamp mot Fulham i går, fikk jeg flashback. Det var akkurat som å se Liverpool de siste sesongene. Stolpeskudd, meningsløse innlegg og angrepsspill uten variasjon. Det viser hvor utrolig fort ting snur i fotball.

Diplomatisk
Redaktør i Manchester Uniteds skandinaviske supporterklubb, Dag Langerød, bifaller de fleste av Hansens kommentarer.

Også han svarer svært diplomatisk på Nettavisens spørsmål.

I motsetning til supporterne som søndag kveld bidro til kommentarfeltkrig, er Langerød ingen tilhenger av mishagsytringer på tvers av sosiale kanaler.

- Jeg er ekstremt forsiktig med å latterliggjøre andre klubber. Ting snur så utrolig fort i fotball. Liverpool har gode dager, og spiller fantastisk fotball for øyeblikket.

- Vi har vonde dager. De verste på 30 år. Men Liverpool vil også oppleve motgang igjen, og de vil tape mot Manchester United også i fremtiden, sier Langerød til Nettavisen.

- Sånn er det å være supporter
United-redaktøren lar seg heller ikke affektere av Liverpool-fansens utallige provokasjonsforsøk.

- Uniteds tilhengere har vel harselert med Liverpool på arbeidsplasser og i sosiale sammenhenger i 20 år. Da skjønner jeg at de ønsker å benytte denne muligheten.

- For meg er imidlertid dette helt udramatisk. De herjer litt med oss nå, men sånn er det å være supporter.

Han medgir likevel at all hoveringen gjør ting verre for mange.

- Folk er selvfølgelig misfornøyde om dagen, og Liverpool-fans som strør salt i såret gjør ting enda verre for enkelte, avslutter Langerød.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere