Gå til sidens hovedinnhold

Liverpool tangerte 107-årig rekord

Det er 107 år siden Liverpool slet så mye med et lag som de nå sliter med Manchester United.

Fra 27. desember 1897 til 29. september 1900 spilte Liverpool seks ligakamper på rad mot Sunderland uten å score mål. Den klubbrekorden har stått urørt siden.

- Ikke avgjort
Søndag ble rekorden tangert da Liverpool tapte 0-1 mot Manchester United. Det var sjette gang på rad at Liverpool gikk målløse av banen etter en ligakamp mot erkefienden.

Tapet innebærer at Liverpool nå ligger på femteplass i Premier League, hele ti poeng bak serieleder Arsenal, men med én kamp til gode.

- Ingenting er avgjort, sier Arsenals manager Arsene Wenger til BBC.

Det samme sier Rafael Benitez, spanjolen som har ansvaret for å bringe ligagullet til Liverpool for første gang siden 1990.

- Det er for tidlig å si at vi er ute av tittelkampen. Det er fortsatt lenge igjen. Det blir vanskeligere etter dette, men vi må bare jobbe videre og tenke på neste kamp, sier Benitez til Liverpools nettsider.

Avgjørende
Men skal han lykkes, er han nødt til å lede Liverpool til flere poeng mot de andre topplagene.

Forrige sesong var det for så vidt svært jevn poengfordeling i kvartettens interne kamper. Arsenal tok elleve poeng, mens Manchester United tok åtte poeng, Chelsea sju poeng og Liverpool seks poeng.

Sesongen 2005/06 tok Chelsea 15 poeng, Manchester United 11 poeng og Arsenal og Liverpool fire hver. Hadde Liverpool slått Chelsea i begge kampene den sesongen, hadde merseysidelaget vunnet ligaen.

Det forteller alt om hvor viktige disse kampene er.

United best i år
Denne sesongen har Manchester United tatt flest poeng internt. Sir Alex Fergusons lag har slått Liverpool og Chelsea og spilt uavgjort mot Arsenal, som på sin side har slått Chelsea og spilt uavgjort mot Liverpool.

Chelsea har bare tatt ett poeng av ni mulige denne sesongen, hvilket er en klar indikasjon på at de blåkledde fra Stamford Bridge neppe vinner ligaen. Det samme kan sies om Liverpool, som bare har tatt to poeng.

Les flere artikler i Nettavisens fotballmagasin!

Vil du ha sportsnyheter på mobilen? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster 2,- per melding.

Reklame

Strømsjokket: Spotpris 70,55 øre - fastpris 24,90 øre