500 - Internal Server Error

[]
Gå til sidens hovedinnhold

Liverpool våknet

Lekende lett seier på Anfield.

LIVERPOOL – BOLTON 2-0:

Etter 37 minutter med den tamme fotballen Liverpool har hatt en tendens til å vise den siste tiden, synes laget å være i ferd med å spille på seg selvtillit på hjemmebane.

Og Dirk Kuyts scoring mot Bolton etter en drøy halvtime kan vise seg å bli ytterst viktig for Liverpool. I Fernando Torres’ fravær har scoringer tidvis vært mangelvare, senest i 0-0-kampen mot Wolverhampton sist, men Kuyts mål – om enn ikke av det mest elegante slaget – sørget for å holde Liverpool inne i kampen om en topp fire-plassering i Premier League, og samtidig vekke laget fra dvalen.

For da Kuyts scoring kom, våknet Liverpool til liv og ga fansen på Anfield valuta for pengene og en melding om at laget på ingen måte har kastet inn håndkleet.

- Jeg er fornøyd med resultatet og andreomgangen, men ikke så fornøyd med den første omgangen. Men når alt kommer til alt handler det om at vi trengte seieren, og vi vant, sier Rafael Benitez etter kampen.

- Vi har ikke tapt på seks kamper, så det er bra, slår han fast.

Sjansefattig
Mot Bolton dominerte de spillet i den første omgangen, uten å imponere på noe vis og uten å komme til annet enn noen halvsjanser den første drøye halvtimen. Det var i stedet Bolton som sørget for de største sjansene, uten å klare å omsette dem i scoringer. Nærmest var Lee, som rundet Manuel Jose Reina, men Sotiris Kyrgiakos avverget på streken.

Det tok 37 minutter før Liverpools første virkelige målsjanse kom. Men da tok de til gjengjeld godt vare på muligheten. Emiliano Insua la inn fra venstre. Innlegget traff Alberto Aquilani helt nede på dødlinja, og han headet ballen tilbake til Dirk Kuyt. Kuyt klarte å skli ballen i mål fra få meters hold, til stor fortvilelse for Gary Cahill, som desperat forsøkte å avverge på streken.

Våknet etter pausen
Med 1–0 til pause var det et betydelig mer angrepsvillig Liverpool som kom på banen etter hvilen. Boltons jakt på en utligning ga hjemmelaget større rom, og en dårlig avslutning og en tverrligger var alt som skilte David Ngog fra å doble ledelsen etter 53 minutter. Liverpool fortsatte å trykke på mot Boltons forsvar, og kun en kombinasjon av Liverpools ineffektivitet foran mål og Boltons flaks gjorde at de røde ikke punkterte kampen tidlig i andreomgangen.

Men til slutt fikk Liverpool belønning for strevet, og doblet ledelsen med litt hjelp fra en uheldig Davies. Et skudd fra 20 meters hold fra Insua traff nemlig Davies, skiftet retning og gikk i mål.

Etter det fortsatte Liverpools enveiskjøring, men til tross for flere store muligheter ble det ikke flere scoringer på Anfield. Med full pott fortsetter Liverpool tilværelsen på femteplass i Premier League, men laget er bare ett poeng bak Tottenham, som bare klarte uavgjort mot Birmingham. Bolton ligger like over nedrykksstreken, på en 16.-plass.

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Reklame

Black Friday: Her får du oversikt over alle salgene