*Nettavisen* Sport.

Liverpool vant, men kan ikke juble...

Foto: DARREN STAPLES (Reuters)

Det blir ingen endelig avklaring for Liverpool før fredag ettermiddag.

14.10.10 22:00

Liverpool og fansen kan kanskje puste ut.

Det ser i alle fall sånn ut.

Retten i London beordret nemlig torsdag klokka 18.21 norsk tid Hicks og Gillett til å trekke tilbake rettsordren de vant frem med i Texas onsdag kveld.

Dermed virker det som om det bare er spørsmål om tid før Liverpool kan selges til New England Sports Ventures, som allerede eier baseballaget Boston Red Sox.

- Skandaløst
- Denne saken har overhodet ingenting med Texas å gjøre, sa dommer Floyd da han offentliggjorde avgjørelsen sin torsdag kveld.

Han kalte også oppførselen til Hicks og Gillett «skandaløs».

- En grotesk parodi, sa Lord Grabiner, som snakket i retten på vegne av Liverpool-styret.

Dommeren ga så Hicks og Gillett frist til klokka 17 norsk tid fredag til å etterkomme hans avgjørelse.

Gjør de ikke det, vil det være det samme som å vise forakt for retten. Det kan straffes med fengsel.

Liverpool-representanter ba ifølge Guardian dommeren om en enda kortere deadline, allerede torsdag kveld, slik at de var sikret å kunne gjennomføre oppkjøpet innen utgangen av fredagen, men det ville ikke dommer Floyd godta.

Ifølge Bloomberg må Hicks og Gillett etterkomme dommer Floyds krav innen klokka 16 norsk tid fredag for at NESV skal få kontroll over klubben før helga. De siterer en NESV-advokat på informasjonen.

Problemet er at Hicks og Gilletts deadline er én time senere, og det spørs vel om duoen vil gjøre det bare for å være «snille», gitt.

- De tidligere eierne prøver å ta i bruk sin døde hånd fra den andre siden av graven for å beholde kontrollen over klubben, sier NESV i en uttalelse om Hicks og Gillett.

Ny dag i retten fredag
Sent torsdag kveld møtte så Tom Hicks i retten i Dallas, og det store spørsmålet var hva som kom til å skje på den andre siden av dammen.

Vel, Sky Sports meldte 21.20 torsdag at saken ikke fikk en avklaring i Dallas torsdag.

I stedet kommer saken opp på ny fredag ettermiddag. Ifølge Guardian skal saken opp i Dallas klokka to norsk tid fredag ettermiddag (07.00 fredag morgen i Dallas). Det vil si tre timer før Hicks og Gillett ifølge dommer Floyd må ha etterkommet hans avgjørelse.

Bloomberg melder at det da er ventet en avgjørelse i løpet av én kjapp time.

Det må vel bety at Liverpool er endelig solgt til New England Sports Ventures i løpet av fredag ettermiddag?

Er det over?
Så gjenstår det også å se om Tom Hicks og George Gillett har enda flere ess i ermet. For duoen dreier det seg tross alt om et mulig tap på nærmere én milliard eller mer.

Avgjørelsen betyr uansett også et endelig farvel til Singapore-milliardæren Peter Lim. Han trakk tidligere torsdag sitt bud på klubben, men åpnet for at han kunne være interessert hvis saken tok en ny vending torsdag kveld. Etter dommer Floyds utspill tyder imidlertid alt på at Liverpool kan gjennomføre salget av klubben til NESV.

Dermed er det endelig game over for Lim.

Flere usikre kort
Samtidig gjenstår det en del spørsmål.

Hvordan forholder Hicks og Gillett seg til denne siste avgjørelsen fra dommer Floyd?

Hvordan forholder retten i Texas seg til avgjørelsen?

Og hva gjør Royal Bank of Scotland hvis de fredag ikke får tilbakebetalt lånet da ga Liverpool? Setter de da klubben under administrasjon, slik at klubben trekkes ni poeng?

Liverpool-styret var uansett fornøyd med dommer Floyds avgjørelse.

- Vi er glade for å ha tatt nok et viktig steg mot det endelige salget, heter det i en offisielle uttalelse på klubbens nettside.

PS. Vi får avslutte med det som uansett virker å være sikkert og godt nytt for Liverpool. Fernando Torres er friskmeldt til søndagens Merseyside-derby mot Everton.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.