RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: AP Photos/Scanpix

Liverpool vil gjøre som Real og Barcelona

Sist oppdatert:
- Vi bør vurdere å selge de internasjonale TV-rettighetene individuelt, sier Liverpool-sjef.

Ian Ayre, daglig leder i Liverpool, mener at klubbene i Premier League bør selge de internasjonale TV-rettighetene for ligaen individuelt.

Liverpool-sjefen mener at slik ting foregår i dag, så taper storklubbene i England økonomisk i forhold til andre storlag ute i Europa.

I Premier League deler nemlig klubbene inntektene likt fra salget av de internasjonale TV-rettighetene, noe Ayre mener er feil.

- Fører til ubalanse
Den daglige lederen synes at storklubbene i England bør hente ut mer penger, enn de mindre klubbene ved salget av disse rettighetene.

- Kanskje det ville vært en idé å selge rettighetene individuelt, slik det gjøres i Spania. Det er mye beveger seg i den retningen, sier Ayre ifølge The Guardian.

- Er det egentlig riktig at inntektene blir delt likt mellom klubbene? Vi føler det blir litt ubalanse, fordi vi står uheldig stilt i forhold til andre storklubber i Europa, sier han.

Liverpool-lederen er redd at spanske klubber som Real Madrid og Barcelona skal få et for stort økonomisk forsprang på engelske klubber.

- Hvis Real Madrid, Barcelona eller andre europeiske klubber kan realisere sitt medieverdipotensial, hvor fører det Liverpool og Manchester United?

- Skal vi bare dele inntektene våre fordi vi vil være hyggelige med andre? Vil hele Premier League-boblen briste, fordi vi holder på modellen om å dele likt? Dette er en debatt som må opp.

- Få Bolton-fans
Ayre argumenter med at klubber som Manchester United og Liverpool er så mye større enn for eksempel Bolton internasjonalt, at det blir helt feil å dele pengene likt.

- Hvis du er Bolton-supporter i Bolton, så abonnerer du på Sky Sports, fordi du ønsker å se Bolton, og alle får se det. Tilsvarende om du er Liverpool-fan i Liverpool. Du abonnerer.

- Men sitter du i Kuala Lumpur, med all respekt, så er det ingen som abonnerer på Astro eller ESPN for å se Bolton. Hvis det finnes noen Bolton-fans der, så er det et veldig lite antall.

- Flesteparten abonnerer på disse kanalene fordi de ønsker å se Liverpool, Manchester United, Chelsea eller Arsenal, avslutter Liverpool-lederen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere