Gå til sidens hovedinnhold

Liverpool vil snakke med denne manageren

- Jeg regnet med at Liverpool ville ringe, sier sjefen til Roberto Martinez.

Wigan-bossen Dave Whelan bekrefter overfor Sky Sports at Liverpool har tatt kontakt og bedt om tillatelse til å snakke med Roberto Martinez om den ledige managerjobben på Merseyside.

Liverpool sparket onsdag Kenny Dalglish fra jobben.

- Da Liverpool sparket Dalglish, regnet jeg med at de ville ringe og det gjorde dem. Jeg satt faktisk sammen med Roberto da de ringte. Vi hadde et møte om hva vi skal gjøre neste sesong, forteller Whelan.

- Jeg har alltid sagt at når en storklubb kommer, skal han få lov til å snakke med den. Og de blir ikke større enn Liverpool, mener den fargerike Wigan-sjefen.

Vil finne den rette
Dalglish ledet Liverpool til seier i ligacupen og finale i FA-cupen, men kun til en åttendeplass i Premier League. Det var også vanskelig å se noen forbedring i løpet av sesongen - etter nyttår var Liverpool et av de aller svakeste lagene i seriesammenheng.

Liverpools eiere, Fenway Sports Group (FSG), har gjort det klart at prosessen med å finne en ny manager kan ta tid, og at det viktigste er å finne den rette mannen.

Men det tok ikke lang tid før prosessen startet, i alle fall. Blekket på avskjedigelsespapirene til Dalglish har så vidt rukket å tørke.

Kenny Dalglish overtok som midlertidig manager da Roy Hodgson fikk sparken for halvannen sesong siden, og leverte gode nok resultater til å overbevise fansen. Sammen med skottens enorme, og velfortjente, status i Liverpool gjorde dette det vanskelig for FSG å velge en annen manager.

- En klubb uten hjerte
Nå er det ventet at Liverpool vil satse på en yngre mann. Og den mannen kan altså være Roberto Martinez.

- Jeg har gitt min tillatelse og han kommer til å snakke med dem snart. Jeg vet ikke når, men det vil skje snart, sier Whelan.

Whelan forteller at de to har snakket sammen om Liverpool.

- Liverpool har gjennomgått mange endringer de siste to årene, store endringer, og jeg tror fremdeles at den ikke helt har slått seg til ro som fotballklubb, sier Whelan til Sky Sports.

- De gangene vi har møtt dem, har det ikke vært noe hjerte i klubben. Det er litt urovekkende at en så stor klubb som Liverpool lever uten et hjerte. Jeg nevnte det for Roberto. Vi får vente og se hva han bestemmer seg for.

Roberto Martinez er bare 38 år gammel, men har allerede vært manager med suksess i to engelske klubber. Han overtok Swansea i 2007, etter først å ha spilt 122 ligakamper for den walisiske klubben.

Han ledet Swansea til opprykk til Championship før han forlot klubben til fordel for Wigan, som var den klubben han først spilte for i England.

Reklame

Black weekend: Salgene fortsetter - Her får du oversikten du trenger