Liverpool vinner på Wembley

Foto: John Powell / Getty / All Over Press

Vi har liten tro på at Cardiff kan overraske i ligacupfinalen mot Liverpool. Sjekk våre tippetips.

26.02.12 11:11

Delta i Sportspills Facebook-konkurranse og vinn en iPad2!

Sportspills meny søndag:
Oddstips 1: Villarreal med sju strake
Oddstips 2: Lazio tilbake på vinnersporet
Premier League: Skader og karantener

Søndagens tippekupong består av fire kamper fra La Liga, tre kamper fra Serie A, tre kamper fra fransk Ligue 1, en kamp fra Bundesliga og selvsagt da ligacupfinalen mellom Liverpool og Cardiff. Bonuspotten vokser for tiden og er nå kommet opp i ca 2,65 millioner kroner og gjelder som kjent kun ved full tid.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

1. Cardiff - Liverpool
Ligacupfinale som spilles på Wembley. Cardiff hadde muligens denne kampen i tankene da laget røk 0-3 borte for Ipswich i serien sist lørdag. Det var faktisk lagets tredje tap på de fire siste seriekampene, og laget har falt til femteplass på tabellen. Med 53 poeng er det likevel ikke mer enn sju poeng til serieleder West Ham. Ingen spesielle problemer med mannskapet.

Liverpool gjorde jobben og vel så det hjemme mot Brighton i FA-cupen sist helg og ga seg ikke før det stod 6-1 i målprotokollen. Etter en rekke skuffende hjemmekamper må det ha gjort godt for både spillere og fans. Bortsett fra langtidsskadde Lucas Leiva har Liverpool-manager Kenny Dalglish skadefritt mannskap foran denne finalen.

Birmingham slo meget overraskende Arsenal i fjorårets finale i Ligacupen. I år har vi svært liten tro på en overraskelse. Dette fikser Liverpool. B.

2. Atletico Madrid - Barcelona
Atletico Madrid har overbevist stort etter at Diego Simeone overtok som trener og står med 5-4-0 på de ni siste, inkludert to seire over Lazio i Europa League. Men står nå med tre strake poengdelinger og har kun scoret ett mål på sine tre siste seriekamper. Hjemme i Madrid står laget med sterke 6-4-1 og laget har avansert til sjetteplass. Det er kun ett poeng opp til Espanyol på den viktige fjerdeplassen.

Barcelona har slått tilbake etter det forsmedelige 2-3 tapet borte for Osasuna tredje sist. Først ble Bayer Leverkusen slått 3-1 i Champions League, og sist søndag gjorde trolig Barcelona sesongens beste kamp da Valencia ble smadret 5-1 hjemme på Camp Nou. Har svingt veldig i prestasjonene på bortebane denne sesongen (4-5-2) og har ti poeng opp til Real Madrid og elleve poeng ned til Valencia på tredjeplassen.

Diego er skadet, mens Tiago og Arda Turan er klarert for spill etter å ha vært skadet forrige helg, dermed ser det riktig så bra ut med mannskapet til Diego Simeone. Barcelona mangler nå kun de langtidsskadde David Villa og Ibrahim Afellay.

Det står faktisk 3-0-1 på de fire siste tilsvarende i Madrid. Men Barcelona var strålende sist søndag og det beste undertegnede her sett av laget denne sesongen. Det ligger en reaksjon i luften for Atletico Madrid nå og Barcelona har for første gang på lenge sitt beste lag tilgjengelig. Barca har spilt endel uavgjort på bortebane, men de taper neppe i kveld. UB.

3. Valencia - Sevilla
Til tross for svake 1-4-2 på sine sju siste seriekamper, har Valencia veldig bra kontroll på tredjeplassen i La Liga. Med 40 poeng har laget sju poeng ned til Espanyol på fjerdeplassen. Imponerte ikke nevneverdig mot et meget svekket Stoke-lag i Europa League torsdag og nøyde seg med å vinne 1-0. Sterke 7-2-2 hjemme i Valencia.

Etter 0-2-6 på sine åtte siste seriekamper, ble det endelig seier igjen for Sevilla sist helg. Gjorde en bra kamp da hjemme mot Osasuna og vant svært fortjent 2-0. Avanserte dermed til ellevteplass med sine 29 poeng. Det er faktisk bare fire poeng opp til Espanyol på fjerdeplass. Seks poeng ned til santander under streken. Svake 1-6-4 på fremmed gress.

Det er fortsatt noen skader hos hjemmelaget. Miguel, Canales, Ricardo Costa og Éver Banega er ute, mens tre spillere returnerer.

Det står 3-0-2 på de fem siste tilsvarende. Valencia har hatt et tøft kampprogram i det siste (i tillegg til Europa League, også dobbeltoppgjør mot Barcelona i Copa del Rey). Vi har en følelse av at bortelaget kan overraske og dekker kampen fullt ut. HUB.

4. Real Sociedad - Mallorca
To flotte hjemmeseire og to stygge bortetap på de fire siste seriekampene for hjemmelaget som er på 16.plass når femten serierunder gjenstår. Med 27 poeng er det fire poeng ned til Racing Santander under streken. Fine 3-1-1 på de fem siste hjemmekampene, totalt 4-4-3 hjemme i San Sebastian.

Også Mallorca står med 2-0-2 på sine fire siste seriekamper, og ligger på 13. plass, ett poeng mer enn Real Sociedad. 18 av 28 poeng er tatt hjemme på ferieøya, kun to bortekamper er vunnet (2-4-5).

Vadim Demidov og Gorka Elustondo er fortsatt ute for hjemmelaget, mens Carlos Martínez og Asier Illarramendi er ute siden forrige helg. David Zurutuza og Alberto De la Bella er dog tilbake. Chico returnerer fra karantene, mens Pau Cendrós og João Víctor er skadet for Mallorca.

De fem siste tilsvarende har alle endt med hjemmeseier, vi har god tro på hjemmelaget også denne søndagen. H.

5. Osasuna - Granada
Hjemmelaget har kun vunnet en av sine sju siste seriekamper (1-3-3), seieren kom oppsiktsvekkende nok hjemme mot Barcelona i siste hjemmekamp her i Pamplona. Til tross for kun fire poeng på de sju siste kampene, er laget helt oppe på 10. plass med sine 31 poeng (det er fryktelig tett og jevnt i La Liga). Fine 6-4-2 på hjemmebane.

Nyopprykkede Granada tok fem poeng på sine ni første seriekamper etter opprykket og så ut til å ta turen tilbake til Segunda på første forsøk. Men de neste fjorten seriekampene har gitt 7-2-5 og 23 poeng og laget har avansert til 15. plass med sine 28 poeng og har fem poeng ned til trøbbel. 3-0-1 på sine fire siste seriekamper, men borte imponerer ikke laget (3-0-8).

Raul Garcia (m) er tilbake etter å ha sonet karantene sist, og dermed har Osasuna ingen av sine stamspillere ute til denne kampen. For Granada soner forsvarsspillerne Inigo Lopez (17 seriekamper fra start) og Guilherme Siqueira (spilt samtlige 23 seriekamper fra start) karantene. Forsvarskollega Pape Diakathe returner imidlertid fra karantene, men han har vært til og fra (ni seriekamper fra start).

Ingen innbyrdes oppgjør det siste tiåret. Hjemmesterke Osasuna taper svært sjelden hjemme og møter et defensivt svekket og bortesvakt Granada. H.

6. Borussia Dortmund - Hannover 96
Fjorårets seriemester åpnet sesongen svakt, men etter 13-3-0 på de 16 siste seriekampene er Dortmund nå den store favoritten til å gjenta fjorårets bragd. Med tanke på at serietoer Borussia Mönchengladbach måtte nøye seg med 1-1 i hjemmemøtet med Hamburg fredag vil Dortmund øke ledelsen til fem poeng med seier søndag. Hjemme i Dortmund står laget med sterke 8-1-1.

Hannover gjorde jobben og vel så det borte mot Club Brügge torsdag og vant 1-0 og avanserte til neste runde der. Solid 4-2 seier hjemme mot Stuttgart sist helg i serien. Har faktisk ikke tapt på de ni siste seriekampene, men spiller mye uavgjort (3-6-0). Ligger på sjuendeplass med 34 poeng, men har ti poeng opp til Schalke på den viktige fjerdeplassen.

Leitner og Götzer er skadet for hjemmelaget, mens Hannover har få problemer med mannskapet sitt.

Slik Dortmund opptrer om dagen, er det vanskelig å ikke tro på hjemmelaget her til tross for Hannovers fine form. De to siste tilsvarende har begge endt med 4-1 til Borussia Dortmund. Vi tror Moa og hans lagkamerater ryker på sitt første serietap i 2012. H.

7. Bologna - Udinese
Serie A. Etter sist fredags råsterke 3-0 seier borte mot Inter på San Siro fulgte Bologna opp med en overbevisende 2-0 seier hjemme mot Fiorentina tirsdag og innfridde vårt singeltips. Sterke 3-4-0 på de sju siste for Bologna nå, som har avansert til 14. plass på tabellen. Med 28 poeng er det nå sju poeng ned til Lecce under streken. 4-2-5 hjemme i Bologna.

Udinese sjokkerte med en knallsterk 3-0 seier borte mot greske PAOK Thessalonoki torsdag og avanserte dermed i Europa League. Ligger på tredjeplass, men 32 av 42 poeng er tatt hjemme. Borte står laget med svake 2-4-5.

Playmaker Alessandro Diamanti må sone karantene for hjemmelaget. Eneste fraværet for øvrig er den lite benyttede forsvarsspilleren Simone Loria (seks seriekamper fra start). Antonio Di Natale er friskmeldt for Udinese, men starter trolig på benken. Midtbanespillerne Almen Abdi og Pinzi er ute, sammen med Isla (f).

To strake 2-1 seier i de to siste tilsvarende, men når Di Natale lurer i kulissene for kontringssterke Udinese setter vi varsellampene på og dekker kampen fullt ut. HUB.

8. Lazio - Fiorentina
Lazio var som ventet sjanseløse i bortemøtet med Palermo sist søndag (tap 1-5). Kom seg noenlunde helskinnet gjennom bortemøtet med Atletico Madrid i Europa League torsdag, selv om det ble tap og exit fra Europa League. Ligger på fjerdeplass i Serie A, kun ett poeng bak Udinese på tredjeplass. Har vært svært rammet av skader og karantener i det siste, søndag ser det betydelig bedre ut. 6-4-2 hjemme på Stadio Olimpico der de tre siste er vunnet.

Fiorentina tapte som ventet bortemøtet mot Bologna tirsdag og den elendige bortestatistikken står seg (1-4-6). Er på en skuffende 13. plass med sine 28 poeng og kan ikke nå Europacupspill. Kun sju poeng ned til Lecce under streken.

Dias (f) og Matuzalem (m) soner begge karantene for hjemmelaget. Spissen Rocchi er fortsatt skadet. Viktige Stefano Mauri (m) er endelig tilbake etter langt skadefravær. Forsvarsspillerne Konko og Diakite er begge tilbake etter karantene. Uansett er det bedring med mannskapssituasjonen for hjemmelaget. Fiorentina må unnvære tre suspenderte spillere. Gamberini (f), Cassani (f) og Oliveira (a). Krøldrup, Kharja og Amauri (ny på skadelisten) er alle skadet.

Det står 2-1-0 på de tre siste tilsvarende i Roma. Et forsterket hjemmelag skal ha en topp sjanse til å ta sin fjerde strake hjemmeseier søndag mot et svekket og bortesvakt Fiorentina. H.

9. Napoli - Inter
Napoli skaffet seg et glimrende utgangspunkt i Champions League med 3-1 seier hjemme mot Chelsea tirsdag, ikke minst med tanke på at Chelsea tok ledelsen 1-0 i den kampen. I hjemlig liga har det gått veldig opp og ned, ikke minst grunnet mange poengdelinger i det siste (4-4-1 på de ni siste). Dog er det fem poeng opp til Udinese på den viktige tredjeplassen. 5-5-2 hjemme i Napoli.

Etter sju strake serieseire, har det sagt bom stopp for Inter som utrolig nok kun har kapret ett poeng på sine fem siste seriekamper. Hjemmetap mot svake Novara og Bologna i sine to siste. Litt bedring i bortemøtet med Marseille onsdag i Champions League, selv om det helt sikkert bittert å få seiersmål imot på overtid. Nede på sjuendeplass i serien, ett poeng bak søndagens motstander. Men det er altså kun seks poeng opp til Udinese på tredjeplass.

Viktige marek Hamsik soner karantene for hjemmelaget, det er samtidig det eneste fraværet for Napoli. Maicon er det eneste betydningsfulle fraværet for bortelaget.

De to siste tilsvarende har begge endt med poengdeling, ikke utenkelig med dacapo søndag. Vi tror uansett ikke hjemmelaget taper. HU.

10. Toulouse - Sochaux
Etter to strake tap slo hjemmelaget tilbake med en overbevisende 3-0 seier borte mot Nancy sist lørdag. Ligger på niendeplass med sine 37 poeng, det er åtte poeng opp til Lille på den viktige tredjeplassen.. Som alltid sterke hjemme (7-3-2).

Tabelljumbo Sochaux måtte tåle et nytt tap tirsdag hjemme mot Lille (0-1). Står med fæle 0-3-8 på sine elleve siste seriekamper, og slik poengfangst blir det naturligvis nedrykk av. Det er likevel bare fire poeng opp til Ajaccio på sikker plass. 1-5-6 er tallene på bortebane.

Litt spesielle 2-0-3 på de fem siste tilsvarende, men det er lite som tyder på at Sochaux vinner denne kampen. HU.

11. Brest - Marseille
Med 21 scorede mål har ingen lag scoret færre ganger enn Brest i den franske toppserien denne sesongen. Da var det kanskje naturlig at det endte 0-0 i bortemøtet med Ajaccio sist helg. Kun to poeng er hanket inn på de fire siste, men det skal tillegges at laget har møtt begge topplagene (PSG og Montpellier) i denne perioden. Med 26 poeng er det fem poeng ned til Auxerre under streken. Hjemme har laget kun tapt en kamp (4-7-1).

En overtidsscoring av yngstebror Ayew ga Marseille seieren hjemme mot Inter onsdag og et bra utgangspunkt foran returmøtet i Milano. I serien går det ikke på skinner for Didier Deschamps mannskap og 1-1 hjemme mot Valenciennes sist helg var en ny skuffelse. Ligger på femteplass, men har hele tretten poeng opp til serieleder Paris SG (en kamp mindre spilt). Borte går det i dur og moll (4-3-3).

Hjemmelaget har spilt uavgjort i sju av tolv hjemmekamper, tilsvarende oppgjør sist sesong endte 0-0. Vi tror på poengdeling igjen, men Marseille taper neppe. UB.

12. Rennes - Lille
Opp og ned for hjemmelaget med 3-1-3 på de sju siste seriekampene. Sist helg ble det stygge 0-4 borte mot formsterke St Etienne. Men henger med i kampen om Europa og ligger på sjuendeplass med sine 39 poeng, seks poeng opp til søndagens motstander Lille, som innehar den viktige tredjeplassen. Hjemme taper laget svært sjelden, men uavgjortfrekvensen er høy (5-5-1).

Lille avgjorde kvarteret før slutt i bortemøtet mot tabelljumbo Sochaux onsdag (1-0) og ligger på tredjeplass. Seks poeng opp til serieleder PSG, og tre poeng ned til St Etienne på tredjeplass. 3-1-2 på de seks siste seriekampene. Borte har laget kun tapt mot Marseille (6-5-1).

Det står 1-4-3 på de åtte siste tilsvarende oppgjørene, og dette blir garantert jevnt igjen. Vi tror mest på bortelaget i en vrien kamp, men dekker fullt ut. UB.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 432-rekker

96-rekker:

HTML EMBED
Tipping Søndag, frist: 26.02.2012 16:55
1. Cardiff - Liverpool B
2. Atletico Madrid - Barcelona U B
3. Valencia - Sevilla H U B
4. Real Sociedad - Mallorca H
5. Osasuna - Granada H
6. Borussia Dortmu - Hannover 96 H
7. Bologna - Udinese H U
8. Lazio - Fiorentina H
9. Napoli - Inter H U
10. Toulouse - Sochaux H U
11. Brest - Marseille U
12. Stade Rennes - Lille U B

432-rekker:

HTML EMBED
Tipping Søndag, frist: 26.02.2012 16:55
1. Cardiff - Liverpool B
2. Atletico Madrid - Barcelona U B
3. Valencia - Sevilla H U B
4. Real Sociedad - Mallorca H
5. Osasuna - Granada H
6. Borussia Dortmu - Hannover 96 H
7. Bologna - Udinese H U B
8. Lazio - Fiorentina H
9. Napoli - Inter H U
10. Toulouse - Sochaux H U
11. Brest - Marseille U B
12. Stade Rennes - Lille H U B

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.