*Nettavisen* Sport.

Liverpool ydmyket Manchester United

Foto: Peter Byrne (AP)

Gigantoppgjøret mot Liverpool ble en marerittopplevelse for Nemanja Vidic.

14.03.09 20:26

MANCHESTER UNITED - LIVERPOOL 1-4:
Uniteds serbiske hardhaus, Nemanja Vidic, har vært fantastisk for Manchester United denne sesongen. Av mange regnes han som den fremste kandidaten til årets spiller i Premier League.

Men lørdag viste Vidic at han ikke er så umenneskelig som han har sett ut.

Etter én stor tabbe og et rødt kort og et ydmykende tap for erkerival Liverpool ble det en tung dag på jobben for Vidic.

Og det var Liverpools superduo som skulle gjøre dagen sur for Vidic. Og samtidig skape nye spenning i kampen om Premier League-tittelen.

- Vi vet at det blir tøft, for Manchester United er et fantastisk lag. Det viktige er at vi har gjort avstanden mindre og at andre lag forhåpentligvis ser at det er mulig å slå United. Så må vi sørge for å vinne en del kamper nå, sier Steven Gerrard, ifølge Sportinglife.

Torres og Gerrard viktige
For Liverpools sesong har gått i negativ retning i 2009, ser man bort i fra Mesterligaen. Mye av skylden blir gitt manglende bredde i Liverpools stall.

Men etter lørdagens gigantoppgjør, ser man at det er kanskje ikke bredden som har vært Liverpools største problem. For når Steven Gerrard og Fernando Torres er på banen for de røde, er de så absolutt et topplag.

Kjemien mellom de to superstjernene er nærmest unik.

United best i starten
Men før superduoen fikk vist seg fram, var det United som skulle ta føringen i kampen. Ji-Sung Park er ikke regnet blant de største stjernene på et sterkt United-lag, men koreaneren er ofte blant Sir Alex Fergusons utvalgte og nyter stor tillit under skotten.

Kun tre minutter var spilt da Park viste seg fram for første gang i kampen. Et flatt innlegg nådde Park like utenfor feltet, men idet han fyrte av mot mål, kaste Jamie Carragher seg fram og blokkerte skuddet.

Da Park ble spilt igjennom tjue minutter senere, var det ingen i Liverpool som kunne gjøre noe med han. For Park var først på gjennomspillet og fikk dyttet ballen forbi Liverpool-keeper José Reina. Reina derimot klarte ikke å stoppe og meide ned Park. En soleklar straffe til United og Cristiano Ronaldo var sikker fra straffemerket.

Men så var det duket for spansk fyrverkeri på Old Trafford. Fernando Torres skulle svare nærmest umiddelbart og det var her marerittet startet for den normalt så solide Nemanja Vidic..

Tabbe av Vidic
Serberen er ikke kjent for å gi bort mye til motspillerne, men etter 28 minutter kom en lang ball fra Liverpool-forsvaret. I stedet for å få ballen vekk eller hindre Fernando Torres, som kom jagende bakfra, lot han Torres løpe forbi seg, med ballen i bena. Spanjolen takket, bukket og alene med Edvin van der Sar sendte han ballen sikkert forbi nederlenderen i United-målet.

Vidic så rystet ut etter baklengsmålet og skulle få mer trøbbel med Torres. Like etter målet slo spanjolen en sylfrekk tunnel på serberen og hadde også flere muligheter til å skape farligheter.

Men den neste store farligheten i kampen skulle Cristiano Ronaldo stå for. Et frispark fra godt og vel tretti meter ble dunket knallhardt på kassa. Reina måtte gi retur, men klarte å plukke den selv, rett foran tåspissen til en jagende Carlos Tevez.

Så var det Michael Carrick som skulle vise fram skuddfoten. 43 minutter var spilt da midtbanespilleren vendte vakkert opp inne på Liverpools halvdel, tok med seg ballen og sendte av gårde et knallhardt skudd. Dessverre for United gikk ballen like over vinkelen.

Super kjemi
Og da United ikke skulle ta vare på sine sjanser, var det Liverpool som nok en gang skulle sjokkere på Old Trafford. Og denne gangen var det samarbeidet mellom Torres og Gerrard som skulle bane vei for ledermålet.

Torres spilte nærmest blindt gjennom Steven Gerrard, som gikk på et løp bak Uniteds Patrice Evra. Franskmannen så kun på ballen og når han snudde seg var Gerrard nesten alene gjennom. Evra taklet, men traff kun mann. En klar straffe til bortelaget og en mulighet til å legge mer press på United.

Kaptein Steven Gerrard tok straffesparket selv. Van der Sar var etter ballen, men maktet ikke å hindre Liverpool i å ta ledelsen. Det var Gerrards første mål på Old Trafford.

- Det var deilig å endelig score her. Fansen har gitt meg så mye dritt her og da var det deilig å gni det inn litt, sier Steven Gerrard, som kysset Liverpool-logoen foran TV-kamerat da han feiret målet.

Dermed var Liverpool foran til pause.

United-jag
Etter hvilen var det naturlig nok United som skulle kjøre showet. Liverpool hadde mer enn nok med å forsvare seg og gang etter gang fikk Liverpool klarert i siste liten. Og var det ikke Liverpool som ryddet unna, var det unøyaktighet fra United-spillerne som sørget for at ballen aldri kom seg i mål.

Og da United ikke klarte å få utligningen de jaget hele omgangen, skulle Liverpool knuse Uniteds håp.

Et kvarter før slutt vendte Steven Gerrard seg fri fra Nemanja Vidic. Serberen tok tak i trøya til Liverpools kaptein og dro han ned. Dermed fratok han Liverpool en klar scoringsmulighet og det røde kortet var fortjent.

Marerittkampen til Vidic var komplett. Serberen forlot banen, vel vitende at han hadde gjort jobben vanskelig for lagkameratene.

- Det ble komfortabelt til slutt, med én mann mer, men i dag var vi menn. Vi kontrollerte kampen og det er ikke ofte Manchester United blir knust på hjemmebane, sier en meget fornøyd Steven Gerrard.

Og da Fabio Aurelio dunket det påfølgende frisparket rett i mål, var løpet kjørt for United. Selv om de med én mann mindre fortsatte å jage mål, maktet de ikke å skape de helt store sjansene.

Ydmyket
Hullene i United-forsvaret var store med Vidic på banen, med serberen ute ble det ikke bedre.

Et langt utspill fra Reina gikk forbi forsvaret og gjennom til Andrea Dossena. Liverpool-spilleren gjorde ingen feil og lobbet ballen iskaldt over Edvin van der Sar.

1-4-tap hjemme mot Liverpool er nok det sureste tapet United har opplevd denne sesongen. Ydmykelsen var komplett.

Sir Alex Ferguson kan trøste seg med at laget hans fortsatt har en solid luke i toppen. Spørsmålet er hva dette gjør med psyken til Uniteds til nå uslåelige lag.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.