RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
BER OM SKJERF: Liverpool ber supportere fra hele verden sende inn skjerf til markeringen av Hillsborough-tragedien.
BER OM SKJERF: Liverpool ber supportere fra hele verden sende inn skjerf til markeringen av Hillsborough-tragedien. Foto: Peter Byrne (Pa Photos)

Liverpools bønn til fans over hele verden

Ber supportere sende sine bidrag til minnemarkering.

Liverpool ber fotballsupportere over hele verden sende inn klubbskjerf i anledning 25-årsmarkeringen for tribunetragedien på Hillsborough.

15. april er det 25 år siden 96 mennesker omkom på Hillsborough stadion i Sheffield da Liverpool og Nottingham Forest møttes i FA-cupsemifinale.

På Anfield skal det som vanlig holdes en minnemarkering på årsdagen for tragedien. Kenny Dalglish, som var Liverpool-manager da tribuneulykken skjedde, har skrevet til alle de 92 klubbene i det engelske ligasystemet og bedt dem donere et skjerf. De skal legges ut på banen sammen med skjerf fra supportere og danne tallet 96 til minne for ofrene.

- Den årlige minnemarkeringen for de 96 er alltid en rørende begivenhet for familiene og de overlevende, sier leder Margaret Aspinall i støttegruppen som organiserer minnemarkeringen.

- Vi mottar allerede så mye støtte fra folk over hele verden, men hvis vi kan lage et fantastisk symbol på samhold av skjerf fra hele verden ute på banen, vil det være en svært rørende måte å samle verden på for 25-årsmarkeringen for Hillsborough, legger hun til.

Stig Inge Bjørnebye er blant tidligere Liverpool-stjerner som skal spille i en veldedighetskamp på Anfield til minne for ofrene 21. april. Ian Rush, John Barnes, Jan Mølby og Robbie Fowler er også blant dem som skal være med. Kenny Dalglish og Gérard Houllier skal lede hvert sitt lag. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere