RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Liverpools nest dyreste spiller

Foto: EPA/Scanpix
Sist oppdatert:
Robbie Keanes overgang fra Tottenham er klar.

Liverpool er i ferd med å forsterke laget med spissen Robbie Keane fra Tottenham. Iren fullførte mandag den medisinske testen på et sykehus på Merseyside.

Senere mandag kveld ble signeringen bekreftet på klubbens hjemmesider, og Keane er nå Liverpool-spiller de neste fire årene.

Klubbene er ifølge Liverpool Echo enige om en overgangssum på 18 millioner pund, som kan stige til 20 millioner hvis forutsetningene i tilleggspunktene innfris.

90.000 pund i uka
I tillegg skal også 28-åringen ha kommet til enighet med Liverpool om sin personlige kontrakt. Det var trolig en ganske enkel forhandling, Robbie Keane har nemlig vært Liverpool-fan siden barndommen.

Keane skal være forespeilet en ukelønn på 90 000 pund, noe som vi gi ham omtrent det samme som overgangssummen pålyder i løpet av en femårsperiode.

Tottenham ønsket egentlig ikke å selge den raske og målfarlige spissen, men ga etter da Keane gjorde det klart at han virkelig ønsket dette klubbskiftet.

Makker til Torres
Nå blir han spissmakker med Fernando Torres, den eneste spilleren som Liverpool noen gang har betalt mer for. Spanjolen kostet 20,2 millioner pund da han kom fra Atletico Madrid for ett år siden.

Robbie Keane blir den andre spissen manager Rafael Benitez henter inn denne sommeren. I forrige uke kjøpte Liverpool inn 19-åringen David Ngog fra Paris St. Germain.

Liverpool har utover dette også forsterket A-stallen med backene Philipp Degen og Andrea Dossena, samt reservekeeperen Diego Cavalieri.

Ønsker fortsatt Barry
Lokalavisen skriver for øvrig at kjøpet av Robbie Keane ikke rokker ved Rafael Benitez' planer om å sikre seg midtbanespilleren Gareth Barry fra Aston Villa.

Problemet er at merseysideklubben ikke har økonomiske midler nok til å betale det birminghamklubben krever for sin kaptein. Benitez er villig til å ofre Xabi Alonso, men sliter med å finne en kjøper som vil betale det Benitez krever.

Løsningen kan være å selge andre spillere, som Jermaine Pennant, Andrej Voronin og/eller Yossi Benayoun.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere